Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

ICT - Online communiceren met thuiszorg

De heer en mevrouw Kay uit Honselersdijk moeten zich ware tv-beroemdheden voelen. Op 3 maart speelden zij een rolstoelongeluk na in de eigen woning, terwijl een zaal van 150 mensen het gebeuren volgde op een groot scherm.

Het echtpaar legde contact met de thuiszorg via een webcamera, waarop een ambulance met loeiende sirenes kwam aanrijden om de luid ‘auw’ roepende heer Kay te helpen. Deze happening was de officiële start van het proefproject ZorgOnline van thuiszorgorganisatie Maatzorg/De Werven in Zuid-Holland. Zo’n 25 cliënten kunnen nu een jaar lang contact leggen met de thuiszorgorganisatie via een beeldscherm met een webcam. Volgens de thuiszorgorganisatie zijn de proefpersonen nu al enthousiast.

‘Wanneer ze het beeldscherm aanraken krijgen ze meteen een medewerker in beeld waarmee ze kunnen praten. Dat wekt veel meer vertrouwen dan op een alarmeringsknopje drukken en afwachten’, aldus woordvoerder F. Linthorst. ThuiszorgOnline is niet alleen bedoeld voor alarmsituaties. ‘We gaan in deze proef ook contacten leggen met mantelzorgers, lotgenoten, de huisarts, ziekenhuizen.’ Als het project slaagt, wil Maatzorg/De Werven alle cliënten ThuiszorgOnline aanbieden.’

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.