Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

De ongelijke strijd tegen MRSA (VL)

Meticilline resistente staphylococcus aureus in België.

Een op drie patiënten in België is besmet met MRSA. In Nederland is zo’n besmetting zeldzaam. Hoe ontstond dit verschil? In zijn artikel 'de ongelijke strijd tegen MRSA' probeert Peter Everaert hier een antwoord op te geven. Hij is verpleegkundige met een master degree in hospitalmanagement en gastdocent infectiepreventie aan de Europese Hogeschool in Brussel (EHSAL).

Verpleegkundig ziekenhuishygiënist Yvo Bories werkt in AZ Waasland in België. In zijn betoog legt hij uit waar volgens hem de zwaartekracht ligt van de MRSA-problematiek in Belgische ziekenhuizen. Hij reageert hiermee op het artikel 'MRSA in Vlaanderen - Strijd tegen klein monster' uit Nursing maart 2006.

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.