Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ervaringsverhaal: verpleegkundige besmet met MRSA

De prijs van dragerschap. Nursing volgde verpleegkundige Miranda van Buren, die op dat moment besmet was met MRSA.

De hardnekkige bacterie vereist vele kweken, kuren en controles. Ook haar familie is nu besmet. Miranda mag tijdelijk niet werken.

Lees hieronder haar verhaal.

Redactie Nursing.nl

3 reacties

 • no-profile-image

  thinkelbell

  De risico's van het vak !
  Naast het ziektelijden en de ongemakken, wie draait hier voor op ?

 • no-profile-image

  Ivonne Teeuw

  Hoi Tatjana,

  Ik ben Ivonne, 25 jaar en heb sinds 11 maanden geleden mrsa en ook verpleegkundige. Nu kon ik een hele tijd niet behandeld worden omdat ik vorig jaar zwanger was. Ik heb nu twee behandelingen achter de rug, en kreeg vandaag het bericht dat ik negatief was. Nog twee kweken afwachten, die moeten ook negatief zijn. Ik hoop er nu echt vanaf te komen. Hoe is jou uitslag vergaan Tatjana, ben heel erg nieuwsgierig.!!

 • no-profile-image

  Tatjana Dekker

  Hoi,
  Ik ben Tatjana, 24 jaar en heb sinds 8 maanden MRSA, en ben ook verpleegkundige in het VUmc.
  Net zoals in het verhaal ben ik ook besmet geraakt, na talloze anti biotica,wassen en smeren ben ik nog steeds niet van de mrsa af.
  Omdat er inderdaad weinig over te vinden is op het internet, heeft mijn behandelend arts informatie gevonden, namelijk in het Erasmus Ziekenhuis.
  Na een bezoek in het Erasmus ziekenhuis, is er besloten een tonsillectomie te doen met een combinatie van anti biotica. (Omdat ik mrsa bleef houden in de keel).Daar hebben ze goede resultaten mee behaald!
  de operatie is achter de rug, anti biotica moet ik nog afmakken en dan hoor ik uit eindelijk 20 augustus de uitslag van mijn kweken.
  erg spannend allemaal, want ook ik wil weer aan het werk!!!
  De operatie is gelukkig mee gevallen en hopelijk ook de oplossing!
  Groetjes Tatjana

Of registreer je om te kunnen reageren.