Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Flebitis

Protocollen voor het tijdig onderkennen van flebitis.

Flebitis kwam veel voor op de afdeling cardiologie van het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven. Een aantal verpleegkundigen pakte dit probleem evidence based aan. Met succes. Download hier hun protocollen en lees ook het artikel in Nursing mei 2006: 'Doe-het-zelf wetenschap.'

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Eén reactie

 • no-profile-image

  Herma Speksnijder

  Beste mevrouw/ meneer,

  Graag zou ik in contact komen met verpleegkundingen die de richtlijn flebitis hebben ontwikkeld in het Catharina ziekehuis te Eindhoven. Ik ben namelijk op zoek naar de wetenschappelijke onderbouwing van de door hun gekozen interventie warme compressen. Mogelijk kunnen zij mij voorzien van de literatuurverwijzing die zij gebruikt hebben.

  Ik verneem graag uw reactie.
  Met vriendelijke groet,
  Herma Speksnijder
  Verpleegkundige Hematologie,
  Erasmus MC te Rotterdam

Of registreer je om te kunnen reageren.