Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Nieuw boek: humor en verpleegkundigen

Ex-verpleegkundige en cabaretier Marcellino Bogers schreef een boek over humor en verplegen. Een korte recensie.

 

Humor is een officiële verpleegkundige interventie volgens McCloskey . Bogers ziet humor dan ook als een serieuze zaak voor verpleegkundigen. Met zijn boek wil hij verpleegkundigen handvatten geven om de lach in de verpleging in te zetten.

Goed gevoel

Verwacht geen lollige verhalen in deze uitgave. Het boekje is vooral een leerboek met theoretische achtergronden over humor. Als lezer krijg je inzicht in hoe humor in de patiëntenzorg werkt, wat wel kan en wat niet. Daarnaast geeft Bogers het advies aan verpleegkundigen humor ook voor henzelf te gebruiken. Bijvoorbeeld in conflicten met collega's en om stoom af te blazen over moeilijke patiënten. Hij stelt dat humor helpt om positief op de werkvloer te staan en geen burn-out te krijgen.

Herkenning

De praktijkvoorbeelden zijn zeker grappig om te lezen en roepen echt een gevoel van herkenning op. De stappenplannen kunnen helpen bij het invoeren van humor als verpleegkundige interventie op de afdeling.

Bestellen 'Humor als verpleegkundige interventie'

 

Christie Klaucke - Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.