Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

MRSA Gelders verpleeghuis onder controle

  De opmars van de MRSA-bacterie in het Beekse verpleeghuis Kalorama lijkt gestopt. Bij een controle onder bewoners en personeelsleden bleken zich geen nieuwe besmettingsgevallen te hebben voorgedaan.


Eerder waren drie mensen besmet met de bacterie, die resistent is tegen de meeste antibiotica en gevaarlijk voor ouderen en zieken. Het ging om een stagiaire, een bewoner en een medewerker. 'Goed en onverwacht nieuws', zegt Mariëlle Bus, manager zorg en behandeling van Kalorama. 'We hadden rekening gehouden met één à twee nieuwe gevallen.'


Maatregelen
Het verpleeghuis heeft de strenge maatregelen tegen de mrsa meteen afgezwakt. De afdeling die enkele dagen in quarantaine was, is weer open. Alleen de kamer van de besmette bewoner wordt de komende week tijdens zijn behandeling nog in quarantaine gehouden. Medewerkers doen een schort aan en een mondkapje voor als ze naar binnen gaan. Bus: 'De man mag wel naar buiten en zijn familie mag hem meenemen.'


redactie TvV

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.