Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Toch statistiek in zaak Lucia de B

Verpleegkundige Lucia de B. werd in hoger beroep veroordeeld tot levenslang. Volgens de rechtbank speelde statistiek geen rol bij de veroordeling. Hoogleraar in de statistiek Richard Gill denkt daar anders over. Op dit moment wordt bekeken of de zaak moet worden over gedaan.

Lees het hele artikel op de website van kennislink.nl

Lees ook het artikel uit het januarinummer 2007 van Nature over het statistische cijfermateriaal dat is gebruikt bij de veroordeling van Lucia de B. Volgens een getuigedeskundige tijdens de rechtzaak tegen De B. was de kans dat er zoveel onverklaarbare sterfgevallen op een afdeling plaatsvonden 1 op 342 miljoen.

Andere deskundigen menen nu dat deze cijfers niet kloppen en niet goed zijn geïnterpreteerd. Lees meer in het artikel 'Conviction bij numbers' in het januarinummer van Nature 2007, door Mark Buchanan. Of ga naar het artikel in The Guardian van Ben Goldacre.

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.