Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Zorgkundige scoort megahit in buitenland

Zorgkundige Sebastiaan Westerhout heeft in Engeland en Ierland onverwachts een nummer één hit gescoord. De 25-jarige Nederlander hoopt nu de VS te veroveren.

Sebastiaan Westerhout heeft al een artiestennaam: Sebastian Westwood. Onder begeleiding van producer Theo Nabuurs - ook bekend als Mental Theo - heeft Westherhout de single ‘Now you're gone' in Engeland uitgebracht. Daar kwam hij op de eerste positie van de hitparades terecht. Inmiddels staat de song ook in Ierland op nummer één.
 

Oudhollandse liedjes
Westerhout werkt normaal als activiteitenbegeleider bij verzorgingshuis Zuiderschans in Den Bosch. Daar zijn ze trots op het overzeese succes van de jonge zanger. Al wisten ze al dat-ie een aardig nootje kan zingen . Als activiteitenbegeleider zong hij namelijk regelmatige Oudhollandse liedjes.

Optredens
Omdat het nu een gekkenhuis is met optredens, regelde Westerhout dat hij voorlopig parttime werkt. ‘Het ging zo hard, dat ik moest kiezen. Mijn werk doe ik met ongelooflijk veel plezier, maar ja... zingen is toch mijn alles.'

Ontdekt
Het balletje ging rollen toen Westerhout in een discotheek was waar Theo Nabuurs draaide. ‘Ik zei: 'Laat mij eens zingen'. Zo geschiedde. Nabuurs was onder de indruk. ‘Dat zei hij tenminste. Ik gaf hem mijn nummer en hij zei dat hij zou bellen. 'Ja ja, dat moet ik nog zien, dacht ik.'

Nederland
Maar dat telefoontje kwam dus. En nu is Westerhout een ster. In Nederland is de single nog niet uit. Gaat ook niet gebeuren, want een eerdere poging twee jaar geleden mislukte. Westerhout en Nabuurs willen het Nederlandse publiek omarmen met een nieuwe single: 'Come running'. Wanneer die in de winkels ligt, is nog onduidelijk.
 

redactie Carrière

Of registreer je om te kunnen reageren.