Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Abstract: Herindicatie in de thuiszorg

Veel wijkverpleegkundigen zijn ongerust over de kwaliteit van zorg die zij nog kunnen bieden nu de indicatiestelling is verscherpt. Nursing vroeg hen naar hun ervaringen met herindicatie in de thuiszorg.

Abstract: Herindicatie in de thuiszorg

De indicatiestelling van thuiszorg betaald uit de AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten), is aangescherpt. Dat betekent dat functies die tot het domein van verpleegkundigen behoorden, nu onder de noemer ‘persoonlijke verzorging’ (‘PV’) vallen.

Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) indiceert ‘persoonlijke verzorging’ voor het toedienen van sondevoeding, het wisselen van stomazakjes en het toedienen van een infuus. Met de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) valt huishoudelijke verzorging nu bovendien onder verantwoordelijkheid van de gemeente.

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.