Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Bed en rolstoel in één

Elektronica-gigant Panasonic heeft een bed ontworpen dat kan veranderen in een rolstoel. Het zogeheten Robotic Bed moet volgens de fabrikant het leven van veel bedlegerige mensen verbeteren.
Bed en rolstoel in één

‘De gebruiker kan bij het gezin aan tafel aanschuiven door het bed in een rolstoel te veranderen, zonder daarbij hulp van anderen nodig te hebben’, aldus de fabrikant. Nadeel: het technologische snufje zal voorlopig niet op de markt komen, het is nog maar een ontwerp. De fabrikant verwacht het in 2015 te kunnen aanbieden. Of dit ook op de Nederlandse markt zal gebeuren, is nog onbekend.

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    Wouter

    Ik zie positieve en negatieve kanten.
    allereerst inderdaad de mobiliteit van de patiënt welke met grote passen vooruit gaat. met het daarbij komende besturingssysteem op het scherm. Echter zie ik ook haken en ogen. Zo bestaat de matras uit segmenten(decubitis preventie?) en zeker het spraak gestuurde is iets voor in de toekomst. verder wellicht het door ontwikkelen waard!.

Of registreer je om te kunnen reageren.