Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Even voorstellen: Yfke Nawijn

Yfke Nawijn (37) is verpleegkundige op afdeling neurologie, De Vogellanden, centrum voor revalidatie te Zwolle.
Even voorstellen: Yfke Nawijn

Motivatie Yfke:
‘Yfke doet de 5e rol van de verpleegkundige eer aan, zet zich werkoverstijgend in, kent de laatste ontwikkelingen en bezoekt diverse symposia’, schrijft collega Daniëlle. Yfke zet zich al acht jaar in als secretaris binnen de commissie Ethiek van CNV Publieke Zaak en is een sterke voortrekker van projecten op het gebied van ethiek. Namens de commissie neemt Yfke deel aan het moreel beraad bij VWS, aan de commissie Ethiek van V&VN, beheert www.zorgethiek.nl, is voorzitter van CNV Verzorging en Verpleging en neemt deel aan het netwerk Zorgethiek In de Praktijk. Collega Danielle: ‘Yfke is een duizendpoot die met volle inzet gaat voor professionaliteit en menselijke maat binnen de zorg. Ze draagt keer op keer belangrijke zaken aan en weet mensen te motiveren om de trots op hun beroep hoog in het vaandel te houden.’

Bekijk hier hoe Yfke zich aan je voorstelt en breng je stem uit op de poll hiernaast!Tekst en beeld: Nienke Berends
Montage: Alexia Hageman

Redactie Nursing.nl

21 reacties

 • no-profile-image

  Ank Vermeule-Walinga

  Dag Yfke, inmiddels heb ik contact met je tante Yfke en hoop haar op 9 dec. te ontmoeten in Sneek.
  Bedankt voor het telefoontje!!!!

  Groet van Ank Vermeule uit Spakenburg.

 • no-profile-image

  Yfke

  Aan Ank Vermeule-Walinga: als u hier nog op kijkt, u mag mij mailen via info@zorgethiek.nl, dan kan ik u verder helpen want u zoekt inderdaad mijn tante!

 • no-profile-image

  Ank Vermeule-Walinga

  Ik ben op zoek naar een goede, oude vriendin, die ook Yfke Nawijn heet.Ze woonde vroeger in Sneek en was werkzaam in het onderwijs. Is dat soms een tante van je? Mag ik haar e-mailadres om weer contact te zoeken?Groeten van Ank Vermeule-Walinga

 • no-profile-image

  Jeroen Hensen

  Als lid van een ethische commissie in een ziekenhuis steun ik graag de inzet van Yfke. Ethiek en denken over hoe goede zorg goed kan, verdient aandacht in de huidige tijd van overleven in de ziekenhuizen.

 • no-profile-image

  Riet

  Wat leuk om enkele reacties te lezen en te ontdekken, dat Yfke nóg meer buiten haar vaste zorgwerk doet. Bescheidenheid is óók een kwaliteit...

 • no-profile-image

  Margriet

  Er gaat niets boven....Yfke!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  Laura

  Een mooier compliment dan van een ex-patient (zie hieronder) kun je niet krijgen toch? Dat in combinatie met jouw filmpje heeft mij overtuigd! Mijn stem heb je!

 • no-profile-image

  esther kopmels

  Zo'n groot hart voor mensen, het komt Yfke helemaal toe om gekozen te worden tot verpleegkundige van het jaar 2009!

 • no-profile-image

  Monique Peters coordinator vrijwilligers

  Yfke is niet alleen een topper in haar dagelijkse werk in het revalidatiecentrum. Zij begeleidt in haar schaarse vrije tijd ook nog vakantiereizen met gehandicapte mensen en zet ook hier haar verpleegkundige kwaliteiten in. Ze heeft bij onze organisatie in de loop der jaren al 11 reizen begeleid en wel op een uitstekende manier!

 • no-profile-image

  Harry van de Kerke

  Als ex-patient spreek ik uit ervaring.Yfke is een topper!!

 • no-profile-image

  Judith te Linde

  Yfke: yes you can!

 • no-profile-image

  Irma

  Yfke is natuurlijk verpleegkundige van het jaar! Mijn stem heb je hoor. Ik kreeg een SMS dat zelfs op Terschelling is doorgekomen dat je genomineerd bent, dus het moet toch zeker lukken om te winnen. Succes!

 • no-profile-image

  Annet

  Ik ken Yfke niet als verpleegkundige, maar in een andere vrijwilligersrol. ook hierin is ze een duizendpoot en weet anderen te motiveren. Niet door haar wil op te leggen, maar rustig mensen en kinderen te motiveren. Voor mij is Yfke de winnares!

 • no-profile-image

  Yolanda

  Yfke is een topper!

 • no-profile-image

  Marleen

  Yfke is de verpleegkundige van het jaar! Zondermeer! Yfke is een fijne collega waar je op kunt bouwen. Heeft goede ideeen en zorgt dat het revalidatieproces goed verloopt voor de revalidant.
  Een aantal jaren zit ik samen met haar in de redactie van het personeelsblad Reflex waar zij grote inzet en preciesie in toont!
  Stem op Yfke!

 • no-profile-image

  mieke vijlbrief

  Yfke is voor mij verpleegkundige van het jaar. Zo accuraat en vernieuwend bezig, zo'n groot reflectie vermogen: als ik ziek word wil ik door jou verzorgd worden!

 • no-profile-image

  Hilly

  Yfke verpleegkundige van het jaar.......Natuurlijk!
  Ik gun je het van harte, je bent een goede verpleegkundige en een prima collega.
  Binnen de Vogellanden hebben we ook wel gemerkt dat je ook nog overstijgende kwaliteiten hebt!

 • no-profile-image

  Marie-Josee Smits

  Ik stem op Yfke omdat ze de verbinding legt tussen zorg en ethiek. En daarbij de aandacht vraagt voor de zorgethiek waarin verantwoordelijkheid, betrokkenheid en aandacht voor patienten/clienten belangerijke morele waarden zijn. En dat is uiteindelijk toch het hart van de zorg, nietwaar?
  Marie-Josee Smits (lid van het platform Zorgethiek in Praktijk).

 • no-profile-image

  Ducky Rosier

  Voor mij is Yfke de verpleegkundige van het jaar.
  Ze staat altijd klaar voor de zieke medemens en voor haar collega's.In haar vrije tid is ze erg actief binnen het CNV en gaat ook regelmatig met de Zonnebloem mee.
  Stem daarom op haar!

 • no-profile-image

  Thijs

  Yfke is gewoon simpelweg de verpleegkundige van het jaar. Ik heb tijdens mijn opleiding veel van haar kunnen leren en nu een aantal jaren later werken we goed samen en is zij een duizendpoot met veel kwaliteiten!

  Ethiek in de zorg is wel haar kindje binnen de Vogellanden, het revalidatiecentrum. Zij maakt haar collegaverpleegkubdigen attent en bewust maar met ons ook andere disciplines. Ook artikelen zijn onder haar naam verschenen.

  Ook is zij één van de aanspreekpunten als het om de vakbond gaat. Binnen het CNV kan ze haar overstijgende kwaliteiten ontwikkelen en uitvoeren.

  Maar ondanks dat; ze heeft en blijft oog houden voor de zorgvrager. Daar waar het vak van verpleegkundige ook begint. En ze zal zich blijven inzetten om die zorgvragergerichte zorg steeds beter te krijgen.

 • no-profile-image

  Anja

  Yfke is voor mij de verpleegkundige van het jaar. Binnen de vogellanden is zij een zeer fijne collega die ook veel oog heeft voor overstijgende taken.
  Aan veel werkgroepen en projecten draagt zij haar steentje bij, en dat zowel voor de vakgroep verpleging als voor het revalidatiecentrum. Daarnaast is zij al jaren actief binnen de CNV. Volg mij en stem op haar

Of registreer je om te kunnen reageren.