Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Patiënte regelt wii's voor longafdeling

De 19-jarige Patricia Winkels heeft met een inzamelingsactie wii's geregeld voor het Haga ziekenhuis in Den Haag.
Patiënte regelt wii's voor longafdeling

Patricia heeft taaislijmziekte en moet daardoor soms een maand lang geïsoleerd doorbrengen in het ziekenhuis. De verveling slaat dan al snel toe en ook haar beweging blijft beperkt. Zij is overigens niet de enige jongere die voor lange periodes geïsoleerd in een ziekenhuis moet verblijven.

Arts enthousiast
Met een inzamelingsactie heeft ze voor haar en de andere patientjes spelcomputers geregeld. Met de wii's hoeven jongeren zich niet te vervelen tijdens een lang verblijf.
Patricia's arts is enthousiast omdat ze nu op haar kamer veel lichaamsbeweging krijgt. Dat is erg belangrijk voor patiënten met taaislijmziekte. Klik hier om het filmpje te bekijken.


Hart van Nederland

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

3 reacties

 • no-profile-image

  Ariane

  Op de longafdeling van het UMC Utrecht zijn de CFpatienten er inderdaad (sinds 6 maart jl) en verpleegkundigen en fysiotherapeut ook enthousiast over!! Net als de braintrainer trouwens.
  Hopelijk nemen meerdere ziekenhuizen dit idee over.

 • no-profile-image

  Patricia

  Ik vind het een super goed initiatief! De Wii's zijn helemaal in en je bent er ook nog een soort van mee in beweging. Het geeft ook afleiding, waardoor een sociaal isolement niet hoeft op te treden.

 • no-profile-image

  Gerda

  In het verzorgingshuis waar ik werk gaan ook steeds meer stemmen op om een WII aan te schaffen. Nu maar hopen dat er genoeg vrijwilligers zijn om de bewoners hierin te begeleiden !

Of registreer je om te kunnen reageren.