Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Angst tijdens de nachtdienst

Lichte angst tijdens de nachtdienst is helemaal niet gek. Alles is anders zodra het donker wordt op de afdeling.
Angst tijdens de nachtdienst

In onderstaand artikel vertellen verpleegkundigen over hun onzekerheid en angsten in de nacht. Hoe ga je daarmee om? En waar komt dat schrikachtige gedrag van ons in de nacht eigenlijk vandaan?

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

2 reacties

  • no-profile-image

    Monique Nijs

    Ik werk al vele jaren overwegend in de nachtdienst alleen in twee hospices en voel mij overwegend veilig ondanks dat de hospicen op een wat afgelegen plek liggen. Dat gevoel van veiligheid zit in mijn eigen kracht. Daar wordt ik soms uitgehaald door een geluid wat ik niet kan thuisbrengen of als ik medicijnen uitzet in het medicijnhok heb ik geen feeling met de rest van het (grote )huis wat soms een onveilig gevoel kan geven. Ik heb altijd wel een telefoon of mobiel op zak zodat ik kan bellen wanneer het nodig zou zijn. Dat voelt veilig!

  • no-profile-image

    chantal

    ik werk in een verzorgingshuis die gevestigd is in een particulier appartementen complex, dit betekent dat je ook particulieren aan kan treffen terwijl je je rondes loopt, dit is een reden om wat angstig te zijn maar voor de rest ben ik niet bang in de nachtdienst.ook je manier van denken en kijken verandert s,nachts, mijn tip is dus om altijd samen te werken en elkaar te ondersteunen

Of registreer je om te kunnen reageren.