Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Nieuw: nachttweets voor nachtverpleegkundigen

Nursing komt met iets nieuws op Twitter: #nursingnacht. Speciale tweets voor verpleegkundigen in de nachtdienst, die gelijkgestemde collega's willen spreken.
Nieuw: nachttweets voor nachtverpleegkundigen

Verpleegkundige en Nursing-blogger Sandra Kleefstra schreef er al een blog over: Twitteren tijdens de nachtdienst. 'Als ik kan, open ik Twitter. Daar is altijd wel iemand wakker. Soms tweet ik iets en dan antwoordt er een medenachtbraker. Samen is de nacht korter. Samen ben je een beetje minder zielig.'

Steuntje
Om je een steuntje in de rug te bieden tijdens rustige nachturen biedt Nursing vanaf haar twitter account @nursing_nl 's nachts een FeelGood tweet, een goede tip of speciale nachtactie. Speciaal voor jullie, omdat wij weten hoe het voelt om verpleegkundige in de nachtdienst te zijn.

Verpleegkundigen in de nacht
Om nachtdiensters in de verpleegkunde te filteren uit alle brandweermannen, beveiligers of politiemannen die óók nachtdienst hebben, maken we gebruik van de hashtag ‘nursingnacht’ (#nursingnacht). Naast het ontvangen van nachtelijke boodschappen kunnen je hierdoor zelf contact met andere wakkere verpleegkundigen zoeken. Hoe? Door '#nursingnacht’ te gebruiken in je eigen tweets en zoekopdrachten. 

Zien we je daar? Bezoek ons op www.twitter.com/nursing_nl.


Meer Nursing


Nursing
Nursing is de meest gelezen vaktitel voor verpleegkundigen niveau 4 en 5 in Nederland en Vlaanderen.
Word direct abonnee van Nursing.
Nursing op Facebook
Tegenwoordig kun je ook via Facebook op de hoogte van de laatste nieuwtjes, blogs en expertbijdragen. Ga naar
www.facebook.com/VakbladNursing

NursingBanen
Op zoek naar een nieuwe baan? Op NursingBanen vind je de leukste vacatures.
Neem een kijkje op NursingBanen.nl

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

13 reacties

 • no-profile-image

  belle

  Pff wat voor reacties zijn dit allemaal, het lijkt hier meer op een batle van kleine kinderen!!!!

 • no-profile-image

  Nachtzuster Tina

  Leuk initiatief alleen voor mij persoonlijk onzin. Afgelopen nacht was ik blij dat ik zo tegen een uur of 5 even wat kon eten en drinken, heb de hele nacht lopen rennen. Twitter? Leuk voor di nachtdienten die zich 'snachts vervelen. Mij zullen ze er echter niet zien!

 • no-profile-image

  Cees van Emst

  Zijn er ook verzorgenden in de nacht of tellen die niet mee en/of hebben die het niet zwaar?

 • no-profile-image

  M.

  Twitteren tijdens de nachtdienst????????Ten eerste hebben we hier geen tijd voor en ten tweede krijgen we dan onze leidinggevende op inze kop, of wij niets beters te doen hebben.........

 • no-profile-image

  Niels

  Ik geloof dat hier alleen wat senioren zitten die social-media schuw zijn. Als iemand tijdens zijn nachtdienst wil twitteren, doet diegene dat toch wel, met of zonder gezamenlijke 'hashtag'. Mensen die zonder collega's in de nachtdienst zitten, drinken toch ook wel eens koffie? Jammer dat er zo op gereageerd wordt!

  Mijn inziens is dit een leuk initiatief, waardoor verpleegkundigen misschien wat dichter tot elkaar kunnen komen!

 • no-profile-image

  Bas

  Superleuk initiatief van Nursing. Gelukkig voor alle zeikstralen heeft twitteren tijdens de nachtdienst geen verplichtend karakter.

 • no-profile-image

  Petra

  Mooi initiatief!
  Natuurlijk, patiënten gaan altijd voor. Maar voor mijn patiënten hoop ik altijd dat ze lekker slapen, weinig door mij gestoord hoeven te worden voor infuus, medicatie etc. En ik hoop al helemaal niet voor mijn patiënten dat ik druk met ze ben 's nachts, dat is voor hun meestal een veeg teken.
  Tuurlijk werk ik 's nachts het liefst hard als verpleegkundige. Maar als iedereen lekker slaapt, stabiel is en er geen klusjes of administratie meer te doen is, dan is het toch fijn om met mede-nachtbrakers te kletsen?
  Oh, en Frank: ik ben verpleegkundige met hart en ziel, maar toch viel mn afgelopen nachtdienst me zwaar. ben ik dan geen goede zuster?

 • no-profile-image

  iris

  Het hoeft niet hoor!
  Wat reageren jullie ontzettend negatief.
  Ik vind het een erg leuk initiatief en ook zeker van deze tijd.

 • no-profile-image

  Frank

  Samen een beetje minder "zielig" ? Liggen die patiënten er voor hun lol?
  Een beetje minder "doods" ? Volgens mij heb je als je het nachtwerk niet ziet zitten het verkeerde beroep gekozen!

 • no-profile-image

  Ikke

  Twitteren ;s nachts?? Nou daar hebben wij geen tijd voor hoor.Wat een onzin. Ik heb jaren nachtdiensten gedraaid en vond het nooi vervelend..heerlijk juist!!
  @Cees: natuurlijk zijn er verzorgenden, slordigheidje van de redactie.. je hebt gelijk!

 • no-profile-image

  Cora

  Droevig......alsof er in de nacht geen werk wacht en er patiënten zijn die om aandacht schreeuwen, wat voor aandacht dan ook.....
  Ik vind dit een ontwikkeling die ik niet toejuich.

 • no-profile-image

  Angela

  Ik dacht dat er zo'n onderbezetting was in verpleeghuizen bijvoorbeeld, vooral 's nachts. Hebben jullie niks beters te doen? Of worden die patiënten dan nog lastiger als er om een po gevraagd wordt en jullie lekker zitten twitteren? Wat een verkeerd signaal wordt hiermee af afgegeven, neem me niet kwalijk hoor.

 • no-profile-image

  Justbob

  Verzorgenden moeten net als leerlingen juist extra werken dus die hebben geen tijd om te twitteren :-) Bij ons in het ziekenhuis is er zelfs een interne chat functie op de computer om in de nacht (en overdag/'s avonds) door collega's gestalked te worden

Of registreer je om te kunnen reageren.