Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Mail ons je medicijnvraag

Ben je verpleegkundige en heb je een praktische vraag over medicijnen of de toediening ervan, laat het ons weten. Wij beantwoorden je vraag in de medicijnquiz.

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

16 reacties

 • m van Bruggen

  best,

  voor mijn kwaliteitsproject (niv. 4) ben ik op zoek naar informatie/artikelen waarom het van belang is om medicatie NIET met melkproducten in te nemen. (gericht op parkinson medicatie)

  vast bedankt voor jullie reactie.

  groetjes marjan

 • no-profile-image

  Dorien (redactie Nursing)

  Op de site hebben we helaas niet veel artikelen over dit onderwerp. Mogelijk vind je die in het tijdschrift Nursing wel. Daarvoor zou je het register kunnen raadplegen (te vinden via de homepage).

 • no-profile-image

  Desiree

  Hoi Kristel,
  Had je al wat gevonden? Ik ben 3ejaars verpleegkunde student en ik wil ook een producttoets maken over het uitzetten en verstrekken van medicatie. ik hoor graag of je iets hebt gevonden wat ik eventueel ook kan gebruiken.
  Groetjes Desiree

 • no-profile-image

  Kristel

  Hallo,

  ik ben stagiaire, leerjaar 4 verpleegkundige en loop momenteel stage op een revalidatieafdeling, verpleeghuis.
  Mijn kwaliteitsproject houdt ik over het uitzetten en uitreiken van medicatie. Graag zou ik hiervoor een artikel van jullie site over gebruiken.
  Ik weet zeker dat dit er veel zijn, maar als ik hier gericht naar zoek kom ik niet echt tot een artikel waar ik iets mee kan. Kunnen jullie me hierbij helpen?

 • no-profile-image

  Dorien (redactie Nursing)

  De antwoorden op de eerste vragen die hieronder gesteld zijn, vind je bij verpleegkunde > specialismen > medicatie > Medicijnquiz: vragen uit de praktijk. Blijf je vragen insturen!

 • no-profile-image

  Janette Meyer

  Ik werk in een zorgcentrum als ambulant verpleegkundige en ben op de zorgafdeling gestationeerd. Hoe zit dat nou met Fentanylpleisters (e.d.) op de bijsluiter staat " pleister na 3 dagen vervangen en nieuwe aanbrengen". De huisarts zegt "pleister aanbrengen, 3 dagen wachten, nieuwe aanbrengen en na 12 uur de oude eraf."

 • no-profile-image

  Jo

  Wat is de maatregel die een verpleegkundige kan verwachten na een medicatie fout?

 • no-profile-image

  Chris

  Is er een overzicht beschikbaar van orale medicatie die ook rectaal gegeven kan worden? Bijvoorbeeld bij terminale of verwarde zorgvragers die op enig moment niet goed meer drinken en/of slikken?

 • no-profile-image

  Agnes de Vries

  Ik werk in de thuiszorg, we proberen een antwoord te vinden op de vraag hoe we dubbele controle van medicatie van risicovolle medicatie kunnen verbeteren, dit is al voor zo,n 80% afgedekt door gebruik van medicatie op de rol. Medicatie zoals insuline e.d is daar niet mee gedekt.De cliënt zelf of mantelzorger is niet altijd in staat om dit te kunnen opvangen. Ben benieuwd naar jullie ideeën hier over.

 • no-profile-image

  Dorien (redactie Nursing)

  Dank voor jullie reacties! We gaan ze voorleggen aan onze apotheker. De antwoorden vind je in de medicijnquiz in een van de komende nummers van Nursing en daarna op deze site. Blijf vooral je vragen sturen!

 • no-profile-image

  Bas

  Mooie reacties! Tot zover de evidence based practice. Medicijnen delen blijkt vooral een pragmatische bezigheid:)

 • no-profile-image

  monique

  Ik werk op de kinderafdeling en we moeten regelmatig kleine doseringen geven van losec. Nu wordt er een tablet (losec mups) gemalen en met water opgelost en daarvan een berekende hoeveelheid aan de baby gegeven. Kan dit eigenlijk wel en weet u een goed alternatief.

 • no-profile-image

  Robert Pick

  Vraag: Bestaat er een apparaat, dat je kan gebruiken, om de houdbaarheid ( vervaldatum) te screenen?

 • no-profile-image

  Cindy

  Wat het "nut" is van het kauwen op magnesium hydroxide tabl?

 • no-profile-image

  Joke Proos

  mag je Risperdal-drank (1 mg./ml) en Zoloft-drank (20 mg./ml) door elkaar doen en mengen met een beetje water?

 • no-profile-image

  Ewa Heidrych

  Is de volgorde van toedienen van de oog druppels van belang of niet en waarom? Het gaat om volgende oog druppels: Chlooramfenicol, Dexamethason en Naclof. Met vrindelijke groet. Ewa

Of registreer je om te kunnen reageren.