Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Gezocht: vragen en opmerkingen over herregistratie BIG

De herregistratie voor verpleegkundigen is in volle gang. Waar loop of liep jij tegenaan?

Wat vind/vond je onduidelijk/onlogisch in de procedure voor herregistratie? Waar liep je tegenaan bij het deelnemen aan eventuele bijscholing of de speciale Cito-toets? Zijn er verder nog dingen die je opmerkelijk vond? En wat vonden je collega's van de procedure? Voor een artikel in Nursing verzamelen we graag al jouw bevindingen.

Herregistratie BIG

In januari 2009 zijn alle op dat moment bevoegde verpleegkundigen geregistreerd in het BIG-register voor een periode van vijf jaar. Wie voor 1 januari 2014 niet voldoet aan de eisen tot herregistratie in het BIG-register, wordt uitgeschreven en daarmee vervalt je bevoegdheid.

Je kunt je opmerkingen kwijt onder dit bericht of mail naar nienke.berends@reedbusiness.nl

Nienke Berends

10 reacties

 • M.C. van Beek

  Wat niet iedereen weet is dat je de gevraagde uren voor je BIG-registratie ook door middel van vrijwilligerswerk kunt invullen. Bij de Bijzondere Vakanties van het Rode Kruis bieden we je die mogelijheid. Door je circa 6 weken per jaar in te zetten voldoe je aan de urennorm. Kijk voor meer informatie of je aanmelding op www.rodekruis.nl\bijzonderevakanties of bel met onze reserveringsafdeling: 070 4455854.

 • S Ponteyn

  Beste P.H.M de Leeuw,

  Ik heb ongeveer hetzelfde verhaal (behalve het buitenland), ook niet geslaagd en wel al twee en een half jaar als verpleegkundige aan het werk op een polikliniek. Ik las een reactie van Esther Askar dat zij een presentatie mag geven op haar werk. Is dat nog een optie? En hoe gaat dat in zn werk Esther?

 • P.H.M De Leeuw

  Ik onderschrijf de bevindingen van Nienke Berends 25 november j.l.
  Gisteren bericht gehad dat ik Cito toets niet heb gehaald en deze toets is mij inziens niet representatief voor het uitoefenen van mijn beroep als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige bij de crisisdienst. Omdat ik langer dan 2jr in het buitenland ben geweest en ruim 2jr mij inziens goed functioneer binnen mijn huidige beroep kan ik dit in principe na 1 januari niet meer uitoefenen omdat de toets niet voldoende is.
  Ik ben te trots en geenszins van plan een opleiding te betalen voor deelkwalificaties die niks zeggen over mijn huidige beroepsinhoud.
  Is er iemand die weet hoe ik op andere wijze toch mijn BIG kan behouden.

 • CJG Körmeling

  Na lang wikken en wegen besloten om toch voor de CITO toets te gaan. Nu blijkt dat er dit jaar alleen nog een toets is in november waar je je niet meer voor kan inschrijven. Mogelijkerwijs kan je daarna helemaal geen toets meer doen. CITO wijst naar ministerie VWS en ministerie wijst naar CITO. Over van het bekende kastje naar de muur gesproken... Het is nu oktober, maar mijn registratie verloopt nu dus sowieso, terwijl er nergens staat dat als je de toets wil doen je je voor 8 oktober daarvoor op had moeten geven!

 • T Van Rossum

  Ik vind de cito toets (€400) echt belachelijk duur. Waar ze dat geld voor nodig hebben? Volgens mij maken ze nog winst als de toets €100 euro kost. En dan ben je nog niet klaar, nee, dan moet je nog een CRP aanvragen, kosten €50 en dan de registratiekosten zelf nog.
  Maarja, je betaald wel als je je registratie niet kwijt wil.

 • E Askar

  Jullie kunnen de petitie tekenen tegen deze BIG herregistratie procedure, die het ministerie verzonnen heeft en veel gedoe geeft en kosten met zich mee brengt: ga naar deze link:http://anderebigherregistratie.petities.nl/

  Doen!!

 • Yvonne Boekholt

  Ik woon in Duitsland en heb nog geen brief gekregen. Op de homepage staat dat het buitenland begin juni verstuurd is.... heb dus net maar even een mailtje gestuurd. De site www.bigregister.nl doet het ook niet geweldig goed, volgens deze site ben ik al niet meer geregistreerd... :(
  Vind het allemaal maar veel gedoe..
  Laten we het beste hopen :)

 • P.J. Göbbels

  Ik heb een brief gekregen via mijn werkgever.
  Ik ben in het bezit van een nummer. echter thuis kreeg ik geen brief.
  Ik woon in Belgie en heb geen DigiD.
  Herregistratie is niet mogelijk, dit moet nu via een papieren aanvraag wat in de website niet duidelijk is beschreven. Na wat heen en weer emaillen is nu duidelijk dat ik pas in augustus mijn herregistratie kan aanvragen.
  Kan hier wat meer aandacht aan gegeven worden in de website?

  Groeten

  Peter Gobbels

 • GMJA Postma

  Goed dat er geregistreerd wordt, maar ik vind 85 euro voor iets dat jezelf in moet voeren wel erg veel geld

 • Katrien Lombaert

  ik heb ook een brief gekregen. Nu wist ik wel dat die er aan zat te komen. Heel handig die 'mijn registratie'. Alleen vervelend dat je alles in 1 keer moet invullen en er niet tussentijds opgeslagen wordt. Dus nu zit ik alles eerst in excel (tip!?) in te vullen want ik was alles kwijt van wat ik het eerst jaar had ingevuld. Vooral zoals bij mij wanneer je CV een gatenkaas is, is het niet evident om alles in 1 keer van 5 jaar in te vullen.

Of registreer je om te kunnen reageren.