Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Oproep: rapportage methode

Ik ben een vierdejaars leerling aan de opleiding mbo-verpleegkunde. Op moment ben ik bezig een verbeterpunt in te voeren bij mij op de afdeling chirurgie.
Oproep: rapportage methode

N.a.v. onderzoek en meningen bij collega's ben ik van plan om aan de hand van de tractus methode te gaan rapporteren: Alg, Circ, Neu, Resp, Dig, Mob en ADL. Mijn vraag hierbij is, wie van jullie bekend is met deze methode van rapporteren en wat jullie ervaringen/ aanbevelingen zijn?
 
Heel graag zou ik jullie reacties willen horen!
 
Groetjes
Emmy
emmy_hotsma@live.nl

Redactie Nursing.nl

5 reacties

 • no-profile-image

  arne

  In Zwolle zijn we ziekenhuisbreed overgegaan op de ABCDE methode.//nl.wikipedia.org/wiki/Abcde-methodiek
  Dit is zeer volledig en niet zoals suggereert alleen geschikt voor acute casuïstiek.

 • no-profile-image

  Sally-Ann

  Hoi Emmy,

  Ik doe de opleiding HBO-V en zit nu in mijn 3e leerjaar. Als kwaliteitsopdracht heb ik ook als aandachtspunt het rapporteren. De tractus methode lijkt mij een goede methode. Maar hoe kom jij aan deze methode en weet je wie dit bedacht heeft? Ik kan er op internet vrij weinig over vinden namelijk. Heb jij een site waar deze methode wordt beschreven?

  Groetjes, Sally-Ann

 • no-profile-image

  Richard.

  Deze methode is prima voor acute zorg afdelingen MC, IC, CCU ed. Voor " gewone" verpleegafdelingen krijg je dan niet relevante informatie. Ben ik van mening.

 • no-profile-image

  Joyce Bos

  Hoi, Ik werk op de neurologie afdeling in enschede, hier rapporteren we zowiso bij opname met die methode, erg handig, alle punten komen aanbod in een goede volgorde. ik vind het erg overzichtelijk.
  het maakt je rapportage kort bondig met alle info

 • no-profile-image

  Lisa

  Hallo Emmy,

  Ik ben ook 4e jaars leerling mbo verpleegunde en net als jou bezig om de kwaliteit van rapportage op mijn afdeling te verbeteren. Ik ben niet bekend met de methode die jij noemt, kan je hier wat uitleg over geven?

  Groetjes Lisa

Of registreer je om te kunnen reageren.