Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Oproep: wat vind jij van e-learning

Iedere verpleegkundige heeft tegenwoordig te maken met e-learning, het online volgen van bij- en nascholing. Werkt dat? We zijn benieuwd naar je ervaringen.
Oproep: wat vind jij van e-learning
Foto: Arno Massee

Er zijn inmiddels genoeg reacties op deze oproep binnengekomen 

Je kennis over verpleegkundige rekenen, medicatie en wondzorg spijker je tegenwoordig bij door het maken van e-learnings. Dit kun je doen op eigen initiatief of misschien is het in jouw ziekenhuis of zorginstelling wel verplicht. Wat vind jij van de kwaliteit van e-learnings? Zijn ze altijd betrouwbaar en valide? Op welke momenten maak jij een e-learning? Wat zijn volgens jou de voordelen en zijn er ook nadelen?

Mail de redactie

De redactie van Nursing is op zoek naar álle ervaringen van verpleegkundigen met e-learnings. Zowel positieve als negatieve.

Marloes Oelen

9 reacties

 • S.A.P. Lemmens

  E-learning is een geweldig mooi concept, wat ik erg prettig vind, maar het is ook fraude gevoelig, ik heb namelijk collega's die (waar ik het zelf van heb gezien) de hele module uitprinten op het werk notabene, en dan de toets maken met alle gegevens erbij en dan trots vertellen dat ze het gehaald hebben.
  De bedoeling hiervan is om te toetsen of mensen ' bekwaam' zijn voor het vak lijkt me.
  Professionaliteit is hier dan toch ver te zoeken .

 • IML Schoonbrood

  Ik ben nog aan het ontdekken. Het idee vind ik top!
  Wat me direct opvalt dat er vele verschillende sites zijn met uiteenlopende info om te learnen.
  Bij de toetsen die ik momenteel heb gedaan,vind ik het echter een groot gemis dat je enkel weet dat je het gehaald/niet gehaald hebt maar niet kunt zien welke fouten je gemaakt hebt (en er dus ook niks van kan leren).
  Misschien een idee om een aantal E-learning sites in de nursing te vergelijken.

 • L.J. van Soest

  Ik ben helemaal voor het gebruik van e-learning. Ik maak er veel gebruik van getuige mijn aantal cursussen bij Nursing. Ik werk alleen nachtdiensten. dan draai ik de cursus uit en bestudeer hem. Daarna maak ik de cursus. IIK ben er echt blij mee!

 • w berg

  de afgelopen jaren heb ik regelmatig via E-learning scholingen gevolgd. Ik ervaar deze manier van leren als erg prettig. de stof neem ik beter tot me, onthoud het beter en is in eigen tempo te volgen. Ideaal!

 • D Mulder Harbers

  ik doe regelmatig E- learning en vindt dit erg prettig. Jij kunt dit doen terwijl het jouw uitkomt en in jouw eigen tempo. Zo blijf jij ook goed op de hoogte.

 • Nadita Weenink - Gritter

  E-learning heb ik vaak gedaan, ik vond het altijd leuk om te doen, het houd je scherp en je steekt er wat van op.Je hebt alle tijd en mag zelfs googelen bij een vraag die je niet weet. Ik werk nu in de thuiszorg en vind het jammer dat ik geen e-learning meer heb.

 • M.E. Lukens-Broesder

  Ik doe met regelmaat e-learning sinds een jaar en vind dit erg plezierig.
  Je kunt op het tijdstip dat jou past een online toets doen.
  Ik hou er van om met de computer te werken. Gebruik deze ook om allerlei info over mijn vak op te zoeken.

 • Esther Donkers

  Ik ontwikkel e-learning voor de zorg en wij zetten het vaak op verzoek van de klant blended in: in combinatie met praktijklessen. De feedback is onder alle niveaus (wij werken voor niveau 1 t/m 4) meestal positief. Soms moet men even wennen- vooral oudere generaties die niets met een computer hebben vinden het begin wel eens lastig. Maar voor mensen die al graag met computers werken of bezig zijn is het een uitkomst.

 • L.E.M. v.d. Hoeff

  Het laatste jaar een aantal elearnings gedaan. Om uit te proberen, bij te scholen en voor de BHV. Ik vind het erg prettig om zelfstandig in eigen tijd en tempo de theorie door te kunnen nemen. Ook prettig dat je vaak kunt kiezen tussen tekst lezen of luisteren of een combinatie van beide, afhankelijk van de manier waarop je zelf het makkelijkste theorie op pakt. Ook oefenvragen/toetsen zijn prettig, vooral als je de antwoorden kunt controleren. Prettig ook om meteen de toets uitslag te weten.
  Nadeel is dat je tijdens de meeste toetsen makkelijk terug kunt klikken naar de theorie en het niet altijd duidelijk is of je de theorie ook echt beheerst. Elearning vraagt wel computervaardigheden, die vooral oudere collega's niet altijd beheersen. Je bent helaas altijd afhankelijk van een computer en kunt niet even snel iets opzoeken in een boek.
  Toch gaat mijn voorkeur uit naar dit systeem van leren.

Of registreer je om te kunnen reageren.