Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Militair verpleegkundige schrijft boek over uitzending

Deze week verschijnt het boek ‘Oorlog in mijn kop’ van militair verpleegkundige Niels Veldhuizen.
Militair verpleegkundige schrijft boek over uitzending
Foto: Tom van Limpt

Veldhuizen wordt in de periode van oktober 2008 tot maart 2009 uitgezonden naar Uruzgan. Na zijn uitzending blijven de ervaringen daar rondspoken in zijn hoofd. In 2010 wordt de diagnose posttraumatisch stresssyndroom (PTSS) bij hem gesteld. Gedurende zijn behandeling schrijft hij zijn verhaal. Morgen verschijnt zijn boek 'Oorlog in mijn kop' bij uitgeverij Nieuw Amsterdam.

Interview Nursing

In Nursing maart verschijnt een interview met Niels Veldhuizen. Hij vertelt daarin openhartig over zijn ervaringen als militair verpleegkundige. Over veranderende idealen en hoe verpleegkundige taken botsen met een militaire missie.

Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement op Nursing.

Marloes Oelen

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.