Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Fotoreportage: werken in de nacht

'Gangen die overdag gevuld zijn met verpleegkundigen en bezoekers, zijn 's nachts donker en stil.' Om een indruk te geven van het werken in het ziekenhuis in de nacht, plaatste het Máxima Medisch Centrum acht dagen lang acht verschillende 'nachtverhalen' op de website. Nursing mocht de foto's doorplaatsen.
Fotoreportage: werken in de nacht
Foto: Máxima Medisch Centrum

De volledige verhalen over nachtwerk in het Máxima Medisch Centrum vind je op de site van het ziekenhuis.

Foto

 • Fotoreportage: werken in de nacht
  Foto: John Peters
 • Fotoreportage: werken in de nacht
  Foto: John Peters
 • Eveline Broekman, verpleegkundige acute opname afdeling (AOA): 'Het is een rustige nacht. Overdag brengen we patiënten naar onderzoeken, ’s nachts blijven zij liggen en verzorgen we ze hier. Naast controlerondes houden we ons bezig met administratie, opruimen en planning.'

  Eveline Broekman, verpleegkundige acute opname afdeling (AOA): 'Het is een rustige nacht. Overdag brengen we patiënten naar onderzoeken, ’s nachts blijven zij liggen en verzorgen we ze hier. Naast controlerondes houden we ons bezig met administratie, opruimen en planning.'

  Foto: Maxima Medisch Centrum
 • In het vrouw-moeder-kindcentrum verschilt het werk ’s nachts minder dan op andere afdelingen. 'Zelfs de bezoekuren zijn 24 uur per dag', vertelt Rita Heldens, verpleegkundige. 'En de hulp bij bevallingen, pijnstilling en voeding van baby’s stopt uiteraard niet. We werken wel met een personeelslid minder.'

  In het vrouw-moeder-kindcentrum verschilt het werk ’s nachts minder dan op andere afdelingen. 'Zelfs de bezoekuren zijn 24 uur per dag', vertelt Rita Heldens, verpleegkundige. 'En de hulp bij bevallingen, pijnstilling en voeding van baby’s stopt uiteraard niet. We werken wel met een personeelslid minder.'

  Foto: John Peters
 • Op de afdeling radiologie kan radiologisch laborant Marjon van Herk eindelijk even zitten. Na 0:30 uur mag ze gaan slapen. Om de beurt worden zij en haar collega dan opgepiept bij een spoedgeval, zo’n twee à drie keer per nacht.

  Op de afdeling radiologie kan radiologisch laborant Marjon van Herk eindelijk even zitten. Na 0:30 uur mag ze gaan slapen. Om de beurt worden zij en haar collega dan opgepiept bij een spoedgeval, zo’n twee à drie keer per nacht.

  Foto: Maxima Medisch Centrum
 • In het laboratorium zijn analist Hilde Verbeiren en haar collega bezig met het onderhoud van apparaten: 'Dit gebeurt ‘s nachts, omdat het anders onderzoeken vertraagt.'

  In het laboratorium zijn analist Hilde Verbeiren en haar collega bezig met het onderhoud van apparaten: 'Dit gebeurt ‘s nachts, omdat het anders onderzoeken vertraagt.'

  Foto: Maxima Medisch Centrum
 • Fotoreportage: werken in de nacht
  Foto: Máxima Medisch Centrum
 • Op een rij controleren zeven IC-verpleegkundigen de schermen van hun patiënten. Verpleegkundige Mirjam Verreijt: 'Ook de patiënten hier moeten een nachtritme ervaren door het donker en de rust. ’s Nachts houden wij ze in de gaten en voeren we iedere twee uur een controle uit.'

  Op een rij controleren zeven IC-verpleegkundigen de schermen van hun patiënten. Verpleegkundige Mirjam Verreijt: 'Ook de patiënten hier moeten een nachtritme ervaren door het donker en de rust. ’s Nachts houden wij ze in de gaten en voeren we iedere twee uur een controle uit.'

  Foto: Máxima Medisch Centrum

Marloes Oelen

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.