Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

‘Wees alert op knokkelkoorts na WK’

Het Radboudumc adviseert artsen en verpleegkundigen om in de komende tijd alert te zijn bij patiënten op symptomen van tropische infecties zoals dengue en het mayarovirus.
‘Wees alert op knokkelkoorts na WK’

Volgens het Nijmeegse ziekenhuis is het WK voetbal in Brazilië door meer dan 3 miljoen mensen bezocht, onder wie ook veel Nederlanders. Brazilië rapporteerde 1,3 miljoen gevallen van dengue in 2013. Hoewel de piek van het dengueseizoen in Brazilië tijdens het WK al voorbij was, kwam dengue in juni in het noordoosten nog veel voor. De stadions van Fortaleza, Natal en Salvador liggen in dit risicogebied.

Knokkelkoorts

Met zoveel bezoekers is de kans groot dat meerdere voetbalfans thuis komen met bijvoorbeeld dengue, ook wel bekend als knokkelkoorts. Ook is er kans op een meer zeldzame tropische virusinfectie, zoals die veroorzaakt door het mayarovirus. Beide virussen worden overgedragen door muggen.

Veelvoorkomende tropische ziekten
Sowieso is het goed om in vakantietijd extra alert te zijn op symptomen van tropische ziekten. Wat zijn veelvoorkomende tropische ziekten, waar komen ze voor en wat zijn de symptomen? Lees het in dit artikel.

Nienke Berends

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.