Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Nursing Challenge 2017: de voorwaarden

Ieder jaar organiseert Nursing, in samenwerking met online bureau voor zorgcursussen E-Nursing, de Nursing Challenge. De Challenge bestaat uit 4 e-learnings waarmee je in totaal 8 accreditatiepunten kunt verdienen en kans maakt op prachtige prijzen.
Nursing Challenge 2015: de voorwaarden

Wat is de Nursing Challenge precies?

Ieder jaar organiseert Nursing, in samenwerking met online bureau voor zorgcursussen E-Nursing, de Nursing Challenge. De Challenge bestaat uit 4 e-learnings waarmee je in totaal 8 accreditatiepunten kunt verdienen en kans maakt op prachtige prijzen.

Waar gaan de Challenge-toetsen over?

Onderwerpen die in 2017 aan bod komen zijn: continentie (februari), wondzorg (april), pijn (juli-augustus) en voeding (november). Zodra de toetsen online komen vind je ze hieronder. De eerste toets over het vervangen van een suprapubische katheter staat al open. 

Door wie worden de toetsen samengesteld?

De kennistoetsen van de Nursing Challenge worden zorgvuldig samengesteld door E-Nursing, bureau voor online zorgcursussen.

Hoeveel accreditatiepunten krijg je per toets?

Voor iedere goed voltooide toets krijg je 2 accreditatiepunten voor het Kwaliteitsregister V&V. In totaal maak je vier toetsen, dus in een jaar tijd kun je 8 punten bij elkaar sprokkelen. 

Hoe vaak mag je de toetsen maken?

Je hebt maar twee kansen om de toets te maken. Houd hier rekening mee en pak er een kladblokje of passende literatuur en natuurlijk Nursing bij. Zo kun je feitjes die je niet weet opzoeken. De laatste toets telt. Dus ben je voor de eerste toets geslaagd, bedenk dan goed of je wilt gokken op een beter resultaat. Ben je gezakt, dan spreekt voor zich dat je de toets nog eens probeert. Na het maken van de toets krijg je niet meteen inzage in de juiste antwoorden. Over de uitslag van de toetsen wordt niet gecorrespondeerd.

Moet ik alle toetsen maken?

Als je kans wil maken op  prijzen, moet je allevier de toetsen met goed gevolg maken.

Waar vind ik de toetsen?

De toetsen vind je vanaf februari op www.nursing.nl/challenge of www.e-nursing.nl > 'Cursusoverzicht' > Challenge-toetsen. 

Krijg ik na het maken van de toetsen de juiste antwoorden te zien?

Na het afronden van een toets tijdens de Nursing Challenge, kun je niet meteen zien welke vragen je fout hebt beantwoord. We hopen met deze maatregel te voorkomen dat collega's de juiste antwoorden doorspelen aan derden, met als gevolg dat niet iedereen een even eerlijke kans krijgt. Maar om je toch een kans te geven van je fouten te leren, kun je iedere keer wanneer er een nieuwe Challenge-toets online komt, ook die van vorig jaar mét de juiste antwoorden bekijken. Nu staat bijvoorbeeld de toets over Dyspneu in de palliatieve fase opnieuw open ter inzage. 

Ga meteen naar de eerste toets

Nienke Berends

Gerelateerde tags

3 reacties

 • Wilma Löhr

  Vreemd dat ik bij alle toetsen van de Nursing Challenge 26 van 30 vragen goed heb. Dus niet geslaagd.
  Je kunt niet inzien welke vraag je fout hebt ingevoerd, dat is niet erg leerzaam.

 • Elisa Kamper

  * accreditatiepunten

 • Elisa Kamper

  Is het ook mogelijk dit te doen als je nog in opleiding bent? De accredatiepunten zijn voor mij nog niet van belang, maar vind t wel interessant om te doen!

Of registreer je om te kunnen reageren.