Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

POLL: Heb jij hulp gehad na een traumatische ervaring?

Als verpleegkundige maak je soms dingen mee, die op termijn traumatisch kunnen zijn. Heb jij na een dergelijke ervaring professionele hulp gehad?
Oog.jpg

Scroll naar beneden om direct naar de poll te gaan>>>

Sommige dingen blijven je als verpleegkundige meer bij dan andere. Zo schrikt Sandra niet zomaar van een plas bloed met een spoor over de gang. In een van haar blogs vertelt ze erover. 'Ik stond met mijn crocs middenin een horrorfilm.' Lees hier het volledige verhaal van Sandra>>>

Traumatische ervaring
Een fantastisch nachthoofd sleepte Sandra er doorheen. Maar ze ontdekte dat het niet iets was waar ze thuis over kon praten. 'Omdat mensen het te gruwelijk vinden om te horen. En ik wilde wel huilen: "Precies, te gruwelijk om aan te horen. Hoe dacht je dat ik me voelde, toen ik er middenin stond?" Maar dat deed ik niet.'

Heb jij wel eens professionele hulp gehad?
Volgens veel mensen hoort de dood misschien bij het werk als verpleegkundige. Ze snappen niet dat je je werk blijft doen, en vinden dat je er niet over moet zeuren als je zoiets heftigs meemaakt. Heb jij wel eens iets meegemaakt, dat op langere termijn traumatisch bleek te zijn? En kon jij erover praten? Heb je toen professionele hulp gehad? Stem op de poll. 
 

Nienke Berends

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.