Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Oproep: waar denk jij aan bij verplegen in de zomer?

Op de Nursing-redactie hebben we de zomer al in ons bol: we zoeken een onderwerp voor ons zomernummer. Maar waar moet dat over gaan? Inspireer ons!
Zomers.jpg

Ouderen die de verwarming op 23 laten staan, te hete badkamers van cliënten waardoor je zelf bijna onderuit gaat, aandachtspunten medicatie bij hitte, druk op het rooster, omgaan met vakantiewerkers en flexkrachten, zomerse spoedgevallen, tropenziekten... we hebben het onderwerp zomer al voor een groot deel eens belicht in Nursing. Daarom vragen we jouw hulp. Heb jij een goede tip voor een zomers artikel in Nursing? Laat het ons weten en wie weet kunnen we aan de slag met jouw artikelidee! Laat je reactie hieronder achter of mail nursing@bsl.nl o.v.v. zomers artikel

Nienke Berends

Gerelateerde tags

2 reacties

  • Verpleegkundigen2016

    Wij hebben inderdaad ook veel flexmederwerkers en vakantiekrachten. Maar ook veel minder MDO's, enz. Neem de rust zelf ook. Wanneer je aan de pauze gaat neem eens twee cliënten mee naar buiten die samen dan ook buiten kunnen zitten terwijl jezelf buiten zit. Moet je alleen aan de pauze neem eens een cliënt mee die geen fam heeft voor een praatje.

    Ik zit er meer mee hoe om te gaan met de cliënten fors transpireren en eigenlijk meer adl behoeven dan alleen een washandje en wekelijkse douche. Kan je dit aan mantelzorg vragen om het eens over te nemen?

  • Hghg

    Ik denk aan eenzaamheid van de achterblijvers: vast personeel op vakantie, kinderen zijn weg, geen activiteiten, want in de zomer periode ligt dit stil. Ik merk nu al voor de mei vak, dat cliënten er tegen opzien. Oproepers zijn vaak studenten vpk / verzorgenden, die nog levens ervaring missen. Hoe doen andere instellingen dit om de eenzaamheid van cliënten op te vangen?

Of registreer je om te kunnen reageren.