Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Nursing zoekt een nieuwe columnist

Ben je een ervaren verpleegkundige, en heb je nog een gouden pen ook? Kun jij je mening moeilijk voor je houden, en heb je het lef om die ongezouten (maar gefundeerd) op te schrijven? Wil jij één van de gezichten van Nursing worden, met iedere maand een vaste bijdrage op een vaste plek in het blad? Dan is Nursing op zoek naar jou.
50932866.jpg

Wegens het vertrek van een van onze columnisten, zijn we op zoek naar vervanging. Als columnist voor Nursing weet je als geen ander wat de verpleegkundigen op de werkvloer bezighoudt, wat er bij de koffie wordt besproken en wat collega’s blij of boos maakt. Je hebt een brede visie op de zorg en houdt de actualiteit bij, maar hebt net zo goed oog voor de kleine dingen die het vak bijzonder of juist moeilijk maken. Jouw observaties komen samen in je maandelijkse column voor de papieren versie van Nursing.

Wil jij Nursings nieuwe columnist te worden? Stuur dan je motivatie plus twee proefcolumns (van zo'n 500 woorden per stuk, met een onderwerp naar keuze) op naar nursing@bsl.nl o.v.v. 'columnist' en wie weet nemen we contact met je op! Schrijf je al, bijvoorbeeld voor een personeelsblad of houd je online een blog bij? Schroom dan niet om wat voorbeelden mee te sturen. Let op: we vragen ook van jou alsnog twee proefcolumns.

Nursing is hét tijdschrift voor verpleegkundigen in Nederland en Vlaanderen. Beroemd vanwege de praktijkgerichte berichtgeving en geroemd om de betrouwbaarheid van de artikelen. Het tijdschrift verschijnt elf keer per jaar en publiceert artikelen over de verpleegkundige praktijk. Verplegen doe je met Nursing in de hand.

Gerelateerde tags

3 reacties

 • Em

  Mijn grote vraag: is er ook ruimte voor een columnist, die werkzaam is als psychiatrisch verpleegkundige? Of valt dat per definitie af, gezien de doelgroep van jullie blad?

 • Kristjaan

  Als verpleegkundige maak je leuke en minder leuke dingen mee die heel goed kunnen werken in een column. Ik zal er eens over na denken.

 • GoneNative

  Hoewel ik zeker niet het klassieke beeld van de verpleegkundige vertegenwoordig, ben ik zeker wel op de hoogte van wat er speelt in Nederland en Belgie. Veel van mijn schrijfwerk is dan ook te vinden op DeWereldMorgen.be.
  Ik zal vandaag en morgen werken aan twee feuture artikelen over onderwerpen die mij aan het hart gaan, waarbij werken als verpleegkundige in het buitenland zeker een rol zal spelen.
  En ander onderwerp is, zijn verpleegkundigen voldoende medisch op de hoogte?

  Met vriendelijke groeten,
  Marinus Kruissen

Of registreer je om te kunnen reageren.