Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Nurse-simulator

Piloten doen het. En maanreizigers. Droog oefenen. In een ruimte met een computer. In plaats van direct die straaljager of spaceshuttle in te stappen. Als je dan botst of crasht is het drama niet zo groot.

‘Dat kunnen wij ook,’ moet iemand hebben gedacht op de Saxion Hogeschool in Enschede. Zusters achter de knoppen. Pijntjes en verstoringen gesimuleerd. De enige hartkloppingen die echt zijn, zijn die van de zuster.

Ik vraag me af hoe het zal gaan. Krijg je extra levens, als je meer aandacht besteedt aan de basiszorg? En moet je aan het eind van een level een ‘grote baas’ verslaan? Een monster. Een collega met haar op de tanden eens even de waarheid zeggen. Of weerstaan om die vreselijke patiënt (zeg niet dat ze niet bestaan) door elkaar te rammelen. Voor bonuspunten. Hoe meer punten, hoe hoger je cijfer.

Brengt de pc ons dichter bij de mens? Of gaan we straks nog schrikken van echt vlees en bloed. Blijkt na je simulatie – tijdens de stage – dat je het helemaal niet over kunt doen. Dat je een patiënt niet kunt resetten.

Game over.

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.