Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Smeren tegen kanker

Nog een dikke week werken en dan vlieg ik naar de zon. Ik verlang naar zon, zee, strand. Ik heb er zin in, heerlijk vakantie en even niet hoeven werken, studeren, huishouden.
Smeren tegen kanker

Gewoon lekker met mijn boekje in de zon, heerlijk zwemmen, lekker eten en mooie dingen gaan bekijken. Misschien nog duiken of met dolfijnen zwemmen. Niets moet, alles mag. Heerlijk.

Ik lees op de site van Nursing dat het aantal mensen met huidkanker fors is toegenomen door de lage prijs van vliegreizen. Het wordt gemakkelijker om even snel naar de zon te gaan en een kleurtje te vangen. Mensen willen graag laten zien dat ze mooi weer hebben gehad, bruin geworden zijn. Met alle risico’s van dien. De verwachting is dat huidkanker in de toekomst nog meer zal toenemen.

Ik denk terug aan mijn vakantie-ervaringen. Vooral hele witte Engelsen die aan het eind van de dag zo rood waren als een kreeft. Mensen die altijd binnen zitten, leek het wel. Dat kan gewoon niet gezond zijn. Ik verbrand gelukkig niet snel, maar smeer me dan ook altijd goed in. Ik vind het belangrijker je huid te beschermen tegen de zon; je wordt toch wel bruin. Pigment en huidkanker heb ik liever niet.

Onder de zonnebank ga ik sowieso al nooit. Ik kleur snel en heb de afgelopen week al meerdere mensen horen vragen hoe mijn vakantie was, terwijl ik nog moet gaan! Het resultaat van een middagje zon, een klein beschermlaagje voor de vakantie. Maar als ik ga, dan met zonnebrand van alle factoren in mijn tas; Noor gaat beschermd op reis!

Zonnen is gevaarlijker van wordt gedacht, je kunt je nooit genoeg beschermen tegen huidkanker…

Eens of oneens?

Noortje Sprengers

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.