Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Bijna kinderverpleegkundige!

Negentig procent. Zover ben ik. Bijna bij de eindstreep: het befaamde papiertje voor kinderverpleegkundige. Deze week ben ik geslaagd voor mijn tweede en laatste praktijktoets.
Bijna kinderverpleegkundige!

Het was een emotionele week en het was stressen om alles binnen de tijd klaar te krijgen. De tijdsdruk en de eisen heb ik vervloekt. Het is ook zo oneerlijk als je het vergelijkt met de anderen uit mijn klas. Het CatharinaZiekenhuis heeft hele strenge opleidingseisen en andere ziekenhuizen gaan daar wat milder mee om. Niet alleen heb ik op de afdeling Kind en Jeugdzorg laten zien dat ik een prima kinderzuster ben, ook op de couveuseafdeling heb ik me bewezen. Maar wat was het spannend!

Maandag kreeg ik nog te horen dat ik de lat wel hoog leg voor mezelf en toch ook wel reëel naar een eventuele verlenging moest kijken. Ik dacht: het zal toch niet, ik ben er bijna. Maar woensdag haalde ik mijn praktijktoets. Natuurlijk, met leerpunten, want klaar ben je nooit. Mijn collega stuurde een kaartje dat precies de spijker op zijn kop sloeg: soms was het zwaar, niet altijd makkelijk, nachten doorwerken… maar je hebt altijd in jezelf geloofd!

Ik denk dat dat me er ook heeft gebracht. Mijn werkbegeleidster prees me om mijn ontzettende doorzettingsvermogen. Wat heb ik het haar af en toe moeilijk gemaakt... Het is wel raar om na een dienst geen reflecties meer te hoeven schrijven, niets meer ‘verplicht’ op te hoeven zoeken en theorie door te spreken. Mijn hele boekenkast staat vol met nog te lezen boeken en de harddisk met nog te kijken programma’s.

Afstuderen, dat is het enige wat nog moet. Als onderwerp hebben we de palliatieve terminale zorg op de afdeling; we kijken wat er mogelijk is wanneer een kind op de afdeling komt en thuis wil gaan sterven. Afstuderen is leuk en een verademing tussen al het andere werk. Het loopt ook goed. Inmiddels zijn we op de helft. 10 December, dat is de dag waarop ik mijn papiertje in ontvangst wil nemen.

Ik ben er klaar voor. Sterker nog, ik denk dat ik maar eens voor een mooi pak ga shoppen. Daar heb ik vast wel tijd voor nu…

Noortje Sprengers

6 reacties

 • no-profile-image

  Noortje Sprengers

  @ Symona: Wat ik het zwaarste vond was vooral de tijdsdruk; de hoeveelheid opdracht in de hoeveelheid tijd. Het was erg leuk om te doen, maar ook wel stressen. Ik wens je heel veel succes met de opleiding! Zet m op!


 • no-profile-image

  leontien Mineur

  Beste Noortje Succes met het laaste deel van je opleiding. Ik ben net als Jos ook erg benieuwd naar je afstudeerproject. Je pakt een heel actueel onderwerp aan. Compliment!!
 • no-profile-image

  Noortje Sprengers

  Jos,tegen die tijd zal ik het je laten weten via de mail!
 • no-profile-image

  Romkje Sietske Hospes

  Gefeliciteerd Noortje! Je hebt het zover ik kan lezen, verdiend! Succes ermee en geniet ervan! Groeten Romkje Sietske Hospes

 • no-profile-image

  symona

  he noorjte goed van je ik sta nu in de tweede maand van de opleiding. heb er veel zin in....maar ben er nog lang niet als ik je moet geloven...wat vond je het zwaarste aan de opleiding?

 • no-profile-image

  Jos Kaldenhoven

  Noortje, succes met de laatste loodjes! Ben als VTT-er benieuwd naar je scriptie. Kinderen/jongeren komen ook in onze praktijk wel eens voor...

Of registreer je om te kunnen reageren.