Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Griep!

Hier zit ik me een beetje behoorlijk schuldig te voelen; met griep, in mijn huis in plaats van bij mijn hardwerkende, arme collega’s.
Griep!

 

En nee, ik weet dat ik niet doelbewust een griep ingeademd heb. Ik weet dat ik liever 'blij werkende' was dan koortsig en snotterend, hoestend en niezend. Maar ja, feit is dat ik op de bank hang voor tv-programma's die ik anders was misgelopen, omdat ik moest wassen en rennen, regelen en praten.


Ik liep ooit met een temperatuur van 39,9 graden celcius over de afdeling. Tot patiënten mij hun bed en collega’s naar hun voorhoofd wezen. Toen heb ik mij maar op laten halen door het thuisfront. 'Dat overkomt me niet weer', bedacht ik me toen.

Bovendien las ik dat het inademen van maar drie griepdeeltjes genoeg is om besmet te raken. Als een vliegtuig met één grieppatiënt aan boord drie uur aan de grond staat met een kapot ventilatiesysteem, dan krijgt 72% van de passagiers in de daaropvolgende drie dagen griep! En vliegtuig of verpleegafdeling: een zuster of reisgenoot met griep wil je daar niet treffen. Dus voortaan meld ik mij vooráf ziek.


En dan krijg ik nu te horen dat het echt vreselijk druk is. Het regent opnames, onze harmonicabedden gaan open (bedden waar niemand ligt en geen personeel voor is, tenzij we tot de rand toe vol liggen). Ze hadden eigenlijk méér personeel nodig, maar het geeft helemaal niet hoor, dat ik me nou óók nog ziek meld. Beterschap!


Dus hier zit ik. Nog altijd luid blaffend te hoesten, mijn neus lekt en ik ben kortademig als een longpatiënt. Ik weet dat ik voldoende concrete redenen heb om me ziek te melden. Maar zal ik tóch anders morgen maar even een beetje gaan helpen?

6 reacties

 • no-profile-image

  Jos

  Denk maar even aan jezelf, je hebt meer aan een goed uitgeziekte zuster dan een "kwakkeltje..." Beterschap!


 • no-profile-image

  Aljo

  Doe maar niet, op een longafdeling... ;-(
 • no-profile-image

  Joke van Reee

  Gewoon ziek thuis blijven en je niet schuldig voelen, net zoals vroeger. Heel gewoon uitzieken.
 • no-profile-image

  henny

  De patienten zijn erg vatbaar, dus gewoon uitzieken gen uitgeziekt terug komen.

 • no-profile-image

  lukkie

  wie niet goed voor zichzelf zorgt, kan dat ook niet voor anderen...........

 • no-profile-image

  Anneke

  Uitzieken is de boodschap!!!Sterkte met geduld hebben!

Of registreer je om te kunnen reageren.