Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Kindermishandeling

Kindermishandeling is helaas ook een van de facetten waar ik als kinderverpleegkundige mee te maken krijg.
Kindermishandeling

Ik heb jullie al eerder verteld over de workshop over kindermishandeling dat ik tijdens het Nursing Event heb gevolgd. Een forensisch psychologe liet foto’s zien van verwondingen van mishandelde kinderen. Dit maakte veel indruk op mij.

Boeken over kindermishandeling intrigeren me dan ook enorm. Zo was ik vroeger helemaal verknocht aan het kinderboek ‘Morgen mag ik uit de kast’ van Othilie Bailly over een jongetje van 5 dat mishandeld en verwaarloosd wordt door de vriend van zijn moeder.

Vorige week heb ik een prachtig boek gelezen over de dominante wijze waarop ouders met hun kinderen kunnen omgaan. Het boek heet ‘De naam van mijn vader’ van Sabine van den Berg en beschrijft drie verhalen over meisjes van verschillende leeftijden. De verhalen staan los van elkaar, maar hebben overeenkomsten, zodat het lijkt alsof het hetzelfde meisje is.

Ook 'De lachende derde', het vervolg hierop, is prachtig geschreven. Dit is een boek waarvan ik denk dat het waardevol is om te lezen als (kinder)verpleegkundige. Het geeft niet alleen inzicht in de denkwijze en beleving van het kind , maar het verhaal is zo levensecht geschreven dat het ook een eye-opener is. Het boek laat namelijk ook zien hoe makkelijk het is om kindermishandeling in je omgeving te gedogen.

Noortje Sprengers

2 reacties

  • no-profile-image

    Noortje Sprengers

    Nee, dat snap ik ook niet zo goed, denk fout van de redactie.

  • no-profile-image

    Astrid

    Ik snap niet zo goed wat waarom deze pdf erbij hoort. Het gaat over kindermishandeling. en de pdf gaat over kramen in een turks gezin, ik lees daar niets over mishandeling?!

Of registreer je om te kunnen reageren.