Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Rijke verpleegkundigen

Verpleegkundigen zijn mensen die voor een schijntje wonderen verrichten. Rijke stinkerds worden geen verpleegkundigen en verpleegkundigen worden geen rijke stinkerds.

We leggen ons erbij neer. Natuurlijk wilden we bakken geld verdienen. Maar daar halen verpleegkundigen niet hun uitdaging. Verpleegkundigen willen dankjewels en stukken taart, kaarten en slappe handjes. Verpleegkundigen willen levens redden. En zo niet, dan maken we dáár iets goed van. Verpleegkundigen willen oogcontact, glimlachen en tranen.

Maar geld. Stel je bent zo’n arme sloeber-verpleegkundige in een team van mini-salariszusters. Stel je wint dan een bult geld via een lot van een dankjewelzeggende patiënt. Of stel je directeur heeft een schuldgevoel en hij geeft jou of je team een bult geld. Wat dan?

Wat zou jij, verpleegkundige, doen voor je afdeling met – laten we zeggen – 100.000 euro?

Gerelateerde tags

3 reacties

 • no-profile-image

  Rinda

  Ik zou het hele interieur aanpakken, weg met die saaie tinten, geen wonder dat men er depri wordt!

  Een beetje dat thuis naar de afd. halen, door o.a. een tentoonstelling o.i.d. naar de afd. te halen, lekkere vrolijke maffe schilderijen en/of beelden etc.

  de uniformen vervangen door kleur, dat wit hebben we nu wel gehad toch!?

 • no-profile-image

  gerry

  ik zou het geld houden, kom al jaren salaris te kort vergeleken bij het bedrijfsleven

 • no-profile-image

  selma

  Ik zou proberen om een verzorginshuis voor verstandelijk gehandicapte in Bosnie te openen. Om hun leven en die van hun ouders aangenamer te maken.

Of registreer je om te kunnen reageren.