Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Zuster, wat ziet u eruit!

Goeiemorgen. Ik ben Sandra, uw verpleegkundige van vandaag. Ja, u mag ook zuster zeggen, hoor of joehoe.

U kunt mij herkennen aan mijn grote blauwe klompen. Grote, want ik leef op grote voet. Zodat ik overeind veer, als mensen over mij lopen. En bláuwe, omdat die zo fraai kleuren bij mijn ogen, wallen en spataderen. Ja, spataderen, want ik sta te weinig stil om uit te rusten, maar ook om bloed actief rond te pompen. Ach, er zijn ergere dingen, daar weet u alles van.

Wat zegt u? Mijn knieën? Knikken ze weer? Beste meneer Patiënt, u moet het ze maar vergeven. Ze hebben al zoveel gezien. En ziet u deze heupen? Ziet u mij buigen? Zó flexibel ben ik nou. En van al dat buigen en haastig techniekloos tillen, kreeg ik deze holle rug. Ja, menig fysiotherapeut verdient geld over onze ruggen. Ha ha ha. Aan de rug zitten twee schouders, maatje extra-large, speciaal voor u. Mijn nek is vrij lang, ja, dat ziet u goed. Dat komt omdat velen erop zitten.

En dan mijn verpleeghoofd. Mijn oren klapperen af en toe blozend van wat men ze toevertrouwt. Mijn neus is slechts sier. Door verplegen is het ding volledig geëvolueerd tot niet-ruikend orgaan, zodat ik in al uw ongemakken kan voorzien. En over ‘zien’ gesproken, kijkt u mij eens diep in mijn spataderblauwe röntgen-ogen. Mijn vizier. Als een buizerd ontgaat mij niets van wat u denkt en niet-zegt.

Ziet u deze gespierbalde grijparmen? Ik houd u ermee overeind en wijs de weg. Twee helpende handen zonder ringen om dingen van de vloer te grijpen en u wel-thuis te wuiven. En heel stiekem gebaren ze soms achter een deur wat ze van u denken. Of ze sturen mijn fiets naar huis, waar ik ze op een toetsenbord leg. Om verhalen te schrijven over u of mijzelf. Als ik tenminste inspiratie heb. Want soms willen mijn ogen dicht en mijn wallen slapen. Soms gaan mijn brede schouders hangen en laten mijn vingers mij in de steek. Dan komt er niet veel meer, dan bla-bla-bla. Daar zijn ze dan bij Nursing niet zo blij mee.

12 reacties

 • no-profile-image

  EnglandMillicent24

  Following my monitoring, thousands of persons all over the world receive the loans at various creditors. Thence, there's great possibilities to receive a term loan in all countries.

 • no-profile-image

  Klaske

  GE-WEL-DIG

 • no-profile-image

  angela

  dit is dus geen bla-bla-bla maar de realiteit, jammer genoeg door te weinig geld voor de werkvloer. omdat de regering niet meer wil uittrekken voor de zorg.

  fijn dat er iemand zoals jij is die het in galgenhumor kan vertalen, hoor kanjer

 • no-profile-image

  annie

  inderdaad heel mooi geschreven, en nee geen ander werken zoeken, wie schrijft anders zo herkenbaar ons? :-)

 • no-profile-image

  Willy

  Haha! Geweldig verwoord, Sandra. Doet me ook een klein beetje denken aan die keer dat een paar bezoekers met een zoekende blik onze teamkamer rondkeken. "Nee...hier zijn ook geen mensen... hier zitten alleen maar zusters.."

 • no-profile-image

  carlos

  schitterende humor

 • no-profile-image

  Maartje

  Heel fijn om te lezen.
  Vooral de Joehoe is treffend.
  Zo is het, meer kan ik er niet over zeggen.

 • no-profile-image

  Mariette

  Ha! Geweldig!!

 • no-profile-image

  Noortje Sprengers

  Wat een heerlijke blog weer! :D

 • no-profile-image

  arnold

  Misschien moet je toch eens ander werk gaan zoeken.

 • no-profile-image

  Annemiek

  Prachtig.

 • no-profile-image

  Bart

  Leuk om te lezen. Veel zullen zich erin herkennen

Of registreer je om te kunnen reageren.