Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ik kan niet kiezen...

Het wordt langzamerhand een traditie: elke woensdagavond rond half twaalf kruip ik achter mijn laptop om mijn wekelijkse blog te schrijven.

Zojuist geteld hoeveel ik er al geschreven heb, en kwam tot een kleine 150 stuks.

Meestal zoek ik mijn  inspiratie uit wat ik de afgelopen dag of week heb meegemaakt. Nu strijden drie onderwerpen om aandacht.

Mijn eerste onderwerp zou over de Inspectie Gezondheidszorg kunnen gaan. Tijdens een online zoektocht over de functie van de Inspectie kwam ik een bericht tegen uit 2006, waarin de Inspectie stelde, 'dat de thuiszorg een grote chaos is'. Nu zullen cynici onder jullie al snel zeggen 'dan is er niet veel veranderd'. Is dat echt zo? Is het nog steeds een chaos, of hebben we wat geleerd?

Of blog ik over de wet BIG, de voorbehouden handelingen en de begrippen bekwaam en bevoegd? Wat is precies het doel van het uitvoeringsverzoek? Afgelopen week presteerde een freelance verpleegkundige het om bij een cliënt waar wij als VTT-team zorg leverden, op eigen houtje en zonder overleg injecties te geven. De huisarts richt aan onze organisatie het uitvoeringsverzoek en de freelancer overlegt niet, denkt vanuit ervaring te weten wat goed is voor de cliënt en gaat de eigen gang. Hoe kun je zo iemand aanspreken op tuchtrechtelijk verwijtbaar handelen?.

Of  blog ik over nachtzusters die heel goed werk doen bij terminale cliënten. Ik heb daar alle waardering voor! Maar gisteravond hoorde ik de echtgenote van een cliënt toch klagen omdat 'de zuster rookt en dan stinken haar kleren zo. Mijn man heeft een heel goed ontwikkelde reuk en hij kan er niet zo goed tegen'. Wat doe je dan in zo'n geval?

Kortom, inspiratie te over. Wat zouden jullie gekozen hebben?

8 reacties

 • no-profile-image

  Proviron

  En af de mere imponerende blogs, jeg har set. Tak så meget for at holde internettet classy til en forandring. Youve fik stil, klasse, bravado. Jeg mener det. Vær holde det op, fordi uden internettet afgjort mangler intelligens.

 • no-profile-image

  appliance repair

  Ik wilde u bedanken voor deze geweldige leren ! Ik heb een positieve genieten van elk klein beetje van het Ik heb je bladwijzers te kijken naar nieuwe dingen die je post te vatten

 • no-profile-image

  Brittaney1985

  Obrigado pelo post útil! Eu não teria chegado a este o contrário!

 • no-profile-image

  buy deca durabolin

  Het was erg interessant om te lezen. Ik wil je post in mijn blog citeren. Het kan? En je et een account op Twitter?

 • no-profile-image

  forex ea reviews

  Dette er en fantastisk udsigt over situationen, tror jeg ikke jeg har helt set det fra dette perspektiv før.

 • no-profile-image

  Aliëtte

  Alledrie! ;-) Ze zijn allemaal erg interessant, vind ik.

 • no-profile-image

  Sandra

  Jos, kun je er niet voor kiezen om naast de woensdagavond nóg een avond te prikken om een blog te schrijven?... Deze onderwerpen zijn alledrie erg interessant. Ze prikkelen en zetten aan tot denken, filosoferen en reflecteren op eigen handelen. Je blogs zijn daardoor altijd leuk om te lezen. Chapeau!

 • no-profile-image

  joep

  over de wet BIG!!! hier moet ik een product over maken. ik kan nog wel wat informatie gebruiken!;-)

Of registreer je om te kunnen reageren.