Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Op naar het derde jaar!

De tijd vliegt voorbij als ik kijk naar mijn opleiding. Ik mag mijzelf al weer derdejaars leerling-verpleegkundige noemen. Het tweede jaar ging voor mijn gevoel erg snel. Ik denk vooral ook omdat ik 20 weken stage liep in een ziekenhuis.

Waar ik in het eerste jaar vooral bezig was met basiszorg, ben ik nu dieper in de stof gegaan. In alle opzichten voel ik dat ik ben gegroeid als leerling- verpleegkundige. Zoals ik al beschreef in mijn vorige blog heb ik mijn eigen stijl van verplegen ontwikkeld. Een stijl waarmee ik vooral sociaal bezig ben. Als ik wat tijd vrij heb pak ik ook een stoel en ga ik bij mijn patiënten zitten.

Een anamnese zal je bij mij meer als een gesprek zien, maar wel met het zelfde resultaat. De GVO's die ik geef zullen misschien meer ogen als een kleine presentatie. En de patiënten waarderen dat ook. En dat vind vooral fijn, want zelf vind ik het erg leuk om op die manier te verplegen.

Ik kijk daarom ook erg uit naar het derde schooljaar en de daarbij horende stage, maar eerst wacht mij een welverdiende vakantie!

Gerelateerde tags

3 reacties

 • no-profile-image

  Ineke

  Ik ben zelf het laatste jaar in gegaan & kan me bijna niet voorstellen dat ik over een paar maanden gediplomeerd vpk ben.

  op dit moment met de laatste (dan wel grote) opdrachten bezig.

  Succes and keep growing!

 • no-profile-image

  Roel Boendermaker

  Succes met het 3e jaar! Ik zit nu in de generieke fase voor de MBO-V. In december heb ik mijn eerste stage op de Geriatrie in het UMC. Ik ben blij dat ik het vak heb gevonden, waarin veel samenkomt van wat ik van een baan verwacht..

 • no-profile-image

  Jos

  Fijne vakantie, en zo te zien bij jij een van de doorbijters! Hou vol!

Of registreer je om te kunnen reageren.