Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

De verkiezingen en ons jaarplan

We moeten een jaarplan schrijven voor 2013. Waar kiezen we voor, en hoe lang moeten we wachten op een nieuw kabinet om een en ander door te voeren?
De verkiezingen en ons jaarplan

Onze nieuwe leidinggevende wil dat wij als team voor 2013 een jaarplan schrijven. Hoe gaan wij onze deskundigheid op peil houden, welke activiteiten willen wij ontwikkelen. Hoe zorgen wij ervoor dat onze inkomsten beter in verhouding zijn met onze uitgaven?

Een boeiende uitdaging. Om te beginnen zullen we met zijn allen moeten bepalen welke kant wij op willen met onze verpleegkundige thuiszorg technologie. Willen wij onze heil gaan zoeken in de Medisch Specialistische Verpleging Thuis (MSVT) en daarom onze banden met de ziekenhuizen in de regio versterken? Of willen wij ons meer richten op de palliatieve/terminale zorg, de pijnbestrijding en de palliatieve sedatie? Zetten wij dan in op zorg vanuit de AWBZ?
En gaan wij 2013 in met een soort van zelfsturing of niet? Kortom, we hebben nog wat om over na te denken.

Alleen, welke plannen kunnen werkelijkheid worden na 12 september? Krijgen we dan als wijkverpleegkundigen de regierol die zoveel politieke partijen aan ons willen geven? Wat voor effect heeft dat op onze zorg?

Of krijgen we te maken
met de uitholling van de AWBZ zoals andere partijen willen? Wordt het land weken of maandenlang niet geregeerd, omdat er geen coalitie te vormen is?

Kortom, ik houd mijn hart vast! En, ik moet nog besluiten wat ik ga stemmen op 12 september. Stem ik op de partij die volgens mij het beste voor heeft met de zorg? Laat ik andere zaken als wonen, werken, het milieu en ontwikkelingswerk zwaar meewegen of juist niet?

Ik weet het, stemwijzers te over, maar dan nog….

Jos kaldenhoven is verpleegkundige in een VVT-team.
Twitter: @broederjos


Meer NursingAbonnement op Nursing
Nursing is de meest gelezen vaktitel voor verpleegkundigen niveau 4 en 5 in Nederland en Vlaanderen.
Word direct abonnee van Nursing.Nursing op Facebook
Deel leuke foto's, filmpjes, winacties, en andere 'luchtiger' zaken
via www.facebook.com/VakbladNursing
Nursing Calculator
Koop de Nursing Calculator, dé rekenapp voor verpleegkundigen.
> Download de app meteen
> Bekijk eerst een demonstratiefilmpje.

Of registreer je om te kunnen reageren.