Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Gestart met deeltijd hbo-v

Ik heb het druk. Deze blog maak ik eigenlijk ook al veel te laat.
Gestart met deeltijd hbo-v

Ik ben net begonnen met de deeltijd opleiding hbo-v. Hartstikke leuk, en ik heb er ook echt veel zin. Weer even met iets anders bezig zijn en verder over dingen nadenken.
Maar wat is dat na vijf jaar wennen zeg.

Na een paar lesdagen vol met evidence based practice, methodiek, kwaliteitszorg en veel opdrachten voor thuis, tolt mijn hoofd. Superinteressante stof, maar mijn geest is dit niet meer gewend. Het liefst ga ik nu languit op de bank, maar dat zit er helaas niet in. De plicht roept en ik moet op de werkvloer ook weer aan de slag, om vervolgens mijn weekend vol te proppen met allerlei verplichtingen en uitjes (eigen schuld, dikke bult). Waar is mijn tijd!!

Wat ik hieruit geleerd heb; plannen! Dat moet ik nu echt goed gaan doen.
Anders ga ik het echt niet redden en kunnen ze me straks opvegen.

Ik merk bij sommige klasgenoten hetzelfde. En dan ook nog de bijbehorende stress. Een rooster met onduidelijkheden, een literatuurstudie en kwaliteitsvoorstel die geschreven moeten worden en het bedenken van een onderwerp hiervoor. Welk onderwerp dan? Wanneer moet je dat weten? Wanneer moet het af zijn? Wanneer krijgen we hier les over? Waarom valt de les hierna uit? Wat moeten we volgende week nou af hebben dan? Waar kan ik dat vinden? Waarom heb ik dat boek niet? Waarom heb jij 'm wel?

Na een lange dag school gisteren zet ik alles van me af, ga naar bed, en slaap belachelijk lang uit.
Zo.

Agnes van Kalmthout is somatisch verpleegkundige in de ouderenpsychiatrie.
In oktober verschijnt haar laatste blog op Nursing.nl.

Agnes van Kalmthout

Gerelateerde tags

3 reacties

 • no-profile-image

  serrrr

  succes!!ga je zeker halen:D!!

 • no-profile-image

  Nathanja Kempenaar

  Het went echt, het went. Zelf bijna klaar met de deeltijd HBO V kan ik je deze hart onder de riem steken. Plannen is inderdaad een bittere noodzaak. Maar het went. En: het eerste jaar is verreweg de meest zware. Als je je propedeuse hebt, wordt t makkelijker! Heel veel succes, dit ga je halen!!!

 • no-profile-image

  Hade

  Wat knap dat je weer aan de studie gaat, succes!!

Of registreer je om te kunnen reageren.