Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Op naar het laatste jaar!

Na een halfjaar hard werken in het ziekenhuis heb ik mijn stage succesvol afgerond! Ik ga over naar het vierde jaar. Het laatste jaar van de opleiding, en wat is de tijd snel gegaan zeg.
Op naar het laatste jaar!

Voor mijn gevoel nog niet zo heel lang geleden schreef ik "Op naar het tweede jaar" en "Op naar het derde jaar", maar die blogs komen toch alweer uit 2010 en 2011. Jaren geleden dus. Zo voelt het anders alles behalve, maar het is wel zo. Ik ben nu nog maar een stappen verwijderd van het speldje.

Als ik terugkijk naar het derde jaar kan ik met zekerheid concluderen dat ik grote stappen heb gezet als verpleegkundige-in-opleiding. Ik heb mijn favoriete specialisme leren kennen, namelijk de orthopedie. Ik vind het postoperetieve traject van mobiliseren, steunen en naar het ontslag toe werken geweldig. Mijn verpleegkundige observaties zijn hierin ook erg gegroeid. Verbanden leggen gaat steeds vaker automatisch en het handelen hierop wordt steeds nauwkeuriger.

Ook heb ik misschien wel mijn favoriete sector leren kennen, de psychiatrie. Ik heb tijdens mijn ziekenhuisstage vier weken ouderenpsychiatrie mogen proeven en dat heeft veel indruk op mij gemaakt. Ik wil graag meer zien van de psychiatrie dus heb ik een stageaanvraag ingediend voor een stage in de psychiatrie. Ik ben ook wel toe aan een andere sector na een jaar pure ziekenhuiservaring.

Naast de stageaanvraag ga ik mij ook op theoretisch vlak differentiëren in de psychiatrie. Dit houdt in dat ik mij ga verdiepen in de psychiatrie en de psychologie. Ook zal ik het onderwerp van mijn werkstuk/scriptie moeten bedenken over iets wat met de psychiatrie te maken heeft.

Ik heb er in ieder geval veel zin in! Ik wens ook alle andere leerling-verpleegkundigen veel succes dit schooljaar.

Quinten Manuel is vierdejaars leerling mbo-verpleegkunde in Groningen.


Meer Nursing


Richtlijnen en protocollen
Op deze pagina proberen we de laatste richtlijnen voor je bij te houden. Heb je een tip? Mail marloes.oelen@reedbusiness.nl
Ga naar de pagina verpleegkundige richtlijnen en protocollenNursing experts
Collega's die weten waar ze het over hebben, die de diepte ingaan. Paul, Annelies en Henri zijn ieder op hun eigen vakgebied experts. Iedere zes weken plaatsen zij een nieuwe vakinhoudelijke blog over hun werk. Zo blijf je bij!
Ga naar de Nursing Experts


Leren en loopbaan
In de sectie Leren en Loopbaan lees je de leukste artikelen over je carrière, salaris, onderhandelen werken in de nacht en agressie.
Lees meer.

9 reacties

 • no-profile-image

  Anita

  Hallo Quinten,

  Veel succes met je laatste leerjaar en ik ben weer benieuwd naar al je verhalen die je daar weer mee gaat maken. Het is boeiend om te lezen hoe jij als beginnende beroepsbeoefenaar naar het vak en de mensen om je heen ( goed) kijkt!!

 • no-profile-image

  Hugo van der Wedden

  Goed bezig jongen, nog een jaartje doorbijten. Maar dan iets anders. De SP is niet de grootste geworden, bij lange na niet. Betekent dat ik een krat bier van je krijg. Je was onze weddenschap toch niet vergeten?

 • no-profile-image

  Evelyn

  Nog maar en jaar Quinten en dan kunnen we eindelijk zeggen dat we verpleegkundige zijn!!
  Was fijn om met je samen te werken en misschien kom ik je nog wel een keer tegen!'
  Succes met de laatste loodjes:)

  Liefs Evi;)

 • no-profile-image

  Ellen

  Wat grappig dat je voorkeur specialisme en voorkeur sector toch zo uit elkaar liggen. Orthopedie en psychiatrie, dan heb je het toch over 2 heel uiteenlopende voorkeuren. Maar maakt niet uit.... je bent een enthousiast verpleegkundige (in spe) en gaat doen daar waar je hart ligt. Succes met je laatste jaar van je opleiding, en hou vast dat waar je je als leerling-verpleegkundige over verwonderd hebt. Daar kun je wat mee als gediplomeerde straks.

 • no-profile-image

  kensie

  Beste Quinten,

  Heel veel succes. ik lees vaker je blogs dus volg je groei op de voet. De zorgvragers mogen blij zijn met jou, blijf reflecteren en groeien. vergeet niet je grenzen te blijven bewaken en vanuit je hart en met je verstand zorg te verlenen.

  Succes!

 • no-profile-image

  Danielle

  Heel veel succes in je laatste jaar! En wat ontzettend leuk dat je voor een stage in de psychiatrie kiest, wat je ook doet hierna die ervaring neem je altijd (in positieve zin) met je mee! Psychiatrie is het mooiste wat er is ;)

 • no-profile-image

  Afina

  Hoi Quinten,

  Ik hoop toch dat je aan het eind van dit schooljaar meer tevreden bent met de diploma dan met het speldje. Het diploma heeft toch wat meer waarde ;). Ik ben afgelopen jaar op het Noorderpoort afgestudeerd en heb toch meer aan het diploma... Succes!

 • no-profile-image

  Hade

  Nog maar een jaartje Quinten!
  Het was leuk om met je samen te werken als collega! :)

 • no-profile-image

  jacqueline

  Heel veel succes met dit laatste jaar Qinten!

Of registreer je om te kunnen reageren.