Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

De laatste blog van Quinten Manuel

In 2010 ben ik begonnen met schrijven voor Nursing.nl. Nu bijna drie jaar verder heb ik meer dan 75 blogs geschreven waar meer dan 500 keer op is gereageerd. Ik kijk met een zeer tevreden gevoel terug op mijn tijd als blogger.
De laatste blog van Quinten Manuel

Ik vind het jammer dat ik nu ga stoppen met de blogs voor Nursing, maar mijn einde van de opleiding komt in zicht. Het theoretische gedeelte van de opleiding heb ik succesvol afgesloten en ik ga mij nu richten op mijn laatste stage.

Met een glimlach scroll ik door mijn lijst met blogs en ik moet hier en daar erg lachen om mijn gedachtengang van jaren terug. Ik keek op tegen de vooroordelen om een broeder zijn, want kan dat wel, een broeder in de zusterpost?

Ik ben onder andere voor Nursing gaan schrijven omdat ik het beroep aantrekkelijker wilde maken voor jongens. Ik heb ook regelmatig opgebokst tegen de vooroordelen, en gelukkig niet zonder resultaat. In reacties las ik hier en daar dat ik jongens over de drempel heb gekregen om te kiezen voor een opleiding in de zorg. Het ging mij echter niet alleen hierom. Ik wilde ook problemen blootleggen en ideeën voorleggen om ze op te lossen. Ik vond het ook geweldig om te zien hoe er vanwege mijn blogs, zaken op gang kwamen of opeens bespreekbaar werden zoals de ontbrekende medicijnleer binnen de opleiding of de concept-beroepsprofielen.

Wat ik erg leuk vond was dat ik ontzettend veel reacties heb gekregen door de jaren heen. Er zaten leuke, handige en leerzame tips tussen, ook vond ik het leuk om de complimentjes te lezen of eigen verhalen van andere (leerling-)verpleegkundigen. Ik keek altijd een paar dagen na de publicaties of er reacties waren geplaatst, dat moment vond ik altijd wel spannend. Vinden lezers dit wel een interessant onderwerp? Zijn ze het met mij eens of niet? En waarom dan niet? Bij een aantal blogs ontketende ik zelfs een ware 'oorlog' aan reacties, en dat waren dan vooral gevoelige of controversiële onderwerpen zoals bijvoorbeeld mijn vraag destijds in hoeverre er een onderscheid te maken is in een verzorgende IG en een verpleegkundige.

Niet alle reacties waren complimenteus of instemmend. Het kwam ook wel eens voor dat er mensen het helemaal niets eens met mij waren, er was zelfs iemand die beweerde dat ik beter kon stoppen met de opleiding. Maar zulke reacties horen erbij. Ik ben het zelf ook niet met iedereen eens. Ik nam altijd tijd om even rustig een blog te schrijven, elke week weer wilde ik een kwaliteitsstukje leveren. Toen ik zag dat ik met mijn blogs zowel in 2011 als in 2012 met maar liefst de helft de top 10 best gelezen blogs completeerde kan ik ook niet ontkennen dat ik bijna een gat in de lucht sprong. Het doet mij erg goed dat lezers mijn blogs graag lezen en reageren want daar doe schrijf je ze uiteindelijk voor.

De komende maanden ga ik me bezighouden met mijn laatste stage in de psychiatrie. Eind juni wil ik klaar staan om het begeerde speldje in ontvangst te nemen. Het speldje waarvoor ik vier jaar lang hard heb gewerkt! Mocht je mij nog willen volgen dan kun je het tijdschrift Backstage lezen, hier schrijf ik maandelijks columns voor. Mijn columns zijn op de website beschikbaar.

In mijn laatste zin voor Nursing.nl wil ik jullie allemaal bedanken voor het lezen van mijn blogs, en ik wens alle leerling-verpleegkundigen veel succes toe!

Quinten Manuel is vierdejaars mbo-v.

10 reacties

 • C.S Forrer

  Je blogs waren heel leuk om te lezen! Heel veel succes met het behalen van je diploma! Komt goed!! :)

 • no-profile-image

  maaike

  Je blogs waren altijd leuk om te lezen en zette aan tot nadenken!
  Als ik een rustige nachtdienst heb lees ik vaak oude blogs van je terug:) Heel veel succes met je laatste stage!

 • no-profile-image

  Iris van Ginkel

  leuk om je blogs te lezen ik wil ook mbo verpleegkunde gaan doen op het noorderpoort in Groningen. Maar ik wil de delu variant gaan doen. weet jij of die veel zwaarder is dan de algemene opleiding? en of het moeilijk is om aangenomen te worden?
  Groetjes iris

 • no-profile-image

  Aliëtte Jonkers

  Beste Quinten, hartelijk dank voor al je mooie blogs en veel succes bij alles wat je verder mag gaan doen in je prachtige vak!

 • no-profile-image

  Danielle

  Bedankt voor je blogs! Zelf heb ik vorige maand mijn speldje gekregen en ben nu dus als gediplomeerd verpleegkundige aan het werk! Heel fijn om niet meer die druk te hebben van opdrachten en verslagen die moeten worden geschreven. Heel veel succes nog met het afronden van de opleiding (ik weet de laatste loodjes wegen zwaar), komt goed en ook succes met je carrière!

 • no-profile-image

  Sophie

  Quinten, bedankt voor je leuke blogs. Ik heb ze altijd met veel plezier gelezen. Veel succes met afstuderen! Ik zit momenteel ook in de laatste fase van de opleiding.

 • no-profile-image

  Thomas van der Kruk

  Hallo Quiten Manuel,

  Ik heb altijd met veel plezier je blogs gelezen!
  Succes met de laatste loodjes, ik weet hoe het voelt. Ik zit momenteel ook in de laatste maanden van mijn verpleegkundige opleiding.

  Groet,
  Thomas

 • no-profile-image

  Bram Hengeveld

  Quinten, het is mooi geweest! Nu ff rammen met die opleiding :)

 • no-profile-image

  Jos Kaldenhoven

  Quinten, heb je blogs altijd met plezier gelezen! Ik wens je veel succes met je laatste loodjes van je opleiding. Gelukkig ben je er niet mee gestopt zoals zovelen in jouw groep. Gaat helemaal goed komen met jou als verpleegkundige! Succes!

 • no-profile-image

  Afina van Dijk

  Hallo Quinten,

  Ik heb dat je uiteindelijk zo lang hebt gestudeerd voor je diploma en niet per se voor dat speldje. Dat stelt namelijk helemaal niks voor, haha! Dat diploma, daar gaat 't om!

  Dankjewel voor je blogs en succes met je laatste stage in de psychiatrie!

Of registreer je om te kunnen reageren.