Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Chinees hospitaalschip legt aan in Myanmar

Het Chinese hospitaalschip The 'Peace Ark' arriveert in een haven in Myanmar - beter bekend als Birma, zoals het land vroeger heette. Het schip komt hier om gratis medische zorg te verlenen aan de plaatselijke bewoners.

Foto

 • Het schip komt hier op uitnodiging van het land om - als onderdeel van een buitenlandse reis van het schip - gratis medische diensten te verlenen aan de plaatselijke bewoners.

  Het schip komt hier op uitnodiging van het land om - als onderdeel van een buitenlandse reis van het schip - gratis medische diensten te verlenen aan de plaatselijke bewoners.

  Foto: ANP
 • De ‘Peace Ark’ is eigendom van het Chinese Volksbevrijdingsleger, het grootste leger ter wereld met een marine, een luchtmacht en strategische nucleaire krachten. China is één van de weinige landen die deze marineschepen heeft die eruitzien als drijvende ziekenhuizen. Deze zogenaamde hospitaalschepen worden tijdens oorlogen op zee gebruikt door de marine om gewonden te laten verzorgen en herstellen tijdens de overtocht.

  De ‘Peace Ark’ is eigendom van het Chinese Volksbevrijdingsleger, het grootste leger ter wereld met een marine, een luchtmacht en strategische nucleaire krachten. China is één van de weinige landen die deze marineschepen heeft die eruitzien als drijvende ziekenhuizen. Deze zogenaamde hospitaalschepen worden tijdens oorlogen op zee gebruikt door de marine om gewonden te laten verzorgen en herstellen tijdens de overtocht.

  Foto: ANP
 • Dit specifieke schip, de Peace Ark, heeft 300 bedden, 20 ICU's, 8 operatiekamers, en de capaciteit om 40 grote operaties per dag uit te voeren. Dat is vergelijkbaar met een groot ziekenhuis in Peking. Het schip is ongewapend en wit geschilderd met rode kruizen. De schepen mogen – zoals vastgelegd in de Geneefse Conventies- niet voor militaire doelen worden gebruikt. Ook moeten opvarenden van het schip hulp en bijstand verlenen aan alle gewonden, zieken of schipbreukelingen die in een eventuele strijd vallen, ongeacht hun nationaliteit.

  Dit specifieke schip, de Peace Ark, heeft 300 bedden, 20 ICU's, 8 operatiekamers, en de capaciteit om 40 grote operaties per dag uit te voeren. Dat is vergelijkbaar met een groot ziekenhuis in Peking. Het schip is ongewapend en wit geschilderd met rode kruizen. De schepen mogen – zoals vastgelegd in de Geneefse Conventies- niet voor militaire doelen worden gebruikt. Ook moeten opvarenden van het schip hulp en bijstand verlenen aan alle gewonden, zieken of schipbreukelingen die in een eventuele strijd vallen, ongeacht hun nationaliteit.

  Foto: ANP
 • Een marineband verwelkomt de 'Peace Ark' als het aankomt in de haven.

  Een marineband verwelkomt de 'Peace Ark' als het aankomt in de haven.

  Foto: ANP
 • Chinees hospitaalschip legt aan in Myanmar
  Foto: ANP
 • Een tandarts en zijn assistente bereiden de behandeling voor.

  Een tandarts en zijn assistente bereiden de behandeling voor.

  Foto: ANP

redactie Nursing

Eén reactie

 • Jos Kaldenhoven

  Goed initiatief, zowel de fotospecial als het hospitaalschip!

Of registreer je om te kunnen reageren.