Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Steeds meer verpleegkundigen in de WW

Het aantal verpleegkundigen met een WW-uitkering is het afgelopen jaar met zeventig procent gestegen. In maart 2013 stond de teller nog op 556 verpleegkundigen met een uitkering, dit jaar is dat aantal gestegen naar 945 verpleegkundigen die in de WW zaten. Dat blijkt uit cijfers die Nursing heeft opgevraagd bij het UWV.

Foto

 • Van alle algemene en ziekenhuisverpleegkundigen zat bijna tachtig procent zes maanden of korter in de WW. Met slechts twee verpleegkundigen is het aantal dat een uitkering van drie jaar of langer had, gelijk gebleven.

  Van alle algemene en ziekenhuisverpleegkundigen zat bijna tachtig procent zes maanden of korter in de WW. Met slechts twee verpleegkundigen is het aantal dat een uitkering van drie jaar of langer had, gelijk gebleven.

 • Vorig jaar waren 89 verpleegkundigen met een uitkering 27 jaar of jonger, dit jaar zijn dat er maar liefst 183: een stijging van 105%.Het aantal verpleegkundigen met een leeftijd tussen de 27 en 50 steeg met 65 procent: van 272 in 2013 naar 450 in 2014. Voor verpleegkundigen van vijftig jaar of ouder is dit aantal gestegen met zestig procent: van 195 in 2013 naar 312 in 2014.

  Vorig jaar waren 89 verpleegkundigen met een uitkering 27 jaar of jonger, dit jaar zijn dat er maar liefst 183: een stijging van 105%.Het aantal verpleegkundigen met een leeftijd tussen de 27 en 50 steeg met 65 procent: van 272 in 2013 naar 450 in 2014. Voor verpleegkundigen van vijftig jaar of ouder is dit aantal gestegen met zestig procent: van 195 in 2013 naar 312 in 2014.

 • Het aantal verpleegkundigen met een WW-uitkering is het afgelopen jaar met zeventig procent gestegen. In maart 2013 stond de teller nog op 556, dit jaar is dat aantal gestegen naar 945 verpleegkundigen die in de WW zaten.

  Het aantal verpleegkundigen met een WW-uitkering is het afgelopen jaar met zeventig procent gestegen. In maart 2013 stond de teller nog op 556, dit jaar is dat aantal gestegen naar 945 verpleegkundigen die in de WW zaten.

 • Van alle verpleegkundigen die in 2014 in de WW zaten was 797 vrouw en 148 man.

  Van alle verpleegkundigen die in 2014 in de WW zaten was 797 vrouw en 148 man.

Laura Jansen

4 reacties

 • L.S. van Dedem

  E Zagt, ik ben wel benieuwd naar jullie vacatures. Zijn dat volledige banen of twee uur in de ochtend - twee uur in de avond 7 dagen per week in bezit van eigen auto?

 • E Zagt

  En wij, zorgcentrale van een landelijke thuiszorgorganisatie kunnen niet aan verpleegkundige komen, terwijl we erom springen!!!

 • L.S. van Dedem

  Als ik naar het ziekenhuis kijk waar ik werk dan zie ik de volgende oorzaken:
  - Er wordt veel meer in dago gedaan, 1 bed wordt soms tweemaal op een dag gebruikt.
  -Er wordt veel meer poliklinisch gedaan.
  -Patienten worden veel sneller ontslagen, naar huis met een beetje thuishulp
  -Er worden minder kinderen geboren dus minder verpleegkundigen op de kinderafdeling
  -Er wordt op de afdelingen gewerkt met verschillende functieniveau's zoals zorgassistenten e.d. Vroeger deed de verpleegkundige alles, tegenwoordig stuurt een verpleegkundige meer aan en een gespecialiseerd verpleegkundige voert verpleegkundig technische handelingen uit.

 • Rick ter Stege

  Iets meer nuance zoals mogelijke oorzaak zou meer bijdragen aan het verkrijgen meer diepgang en inzichten dan alleen deze feitelijke constatering

Of registreer je om te kunnen reageren.