Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

ABVAKABO FNV stuurt brandbrief WMO

In een brandbrief gericht aan de raden en colleges van B & W van de gemeenten in Noordwest Friesland, veroordeelt ABVAKABO FNV de wijze waarop zij de WMO invoeren.

 
Honderden thuiszorgwerknemers in Noordwest Friesland dreigen door de invoering van de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning) hun baan of arbeidsvoorwaarden te verliezen. Reden is de aanbesteding van de zorg, die per 1 januari 2007 door andere organisaties wordt uitgevoerd.
 
Personeel
ABVAKABO FNV kapittelt in de brandbrief over de WMO het gegeven dat de gemeenten niets in de aanbestedingsvoorwaarden hebben opgenomen over verplichte overname van personeel met behoud van arbeidsvoorwaarden. Verder bekritiseert de vakbond het gegeven dat de gemeenten de kwaliteit van zorg volledig ondergeschikt maken aan de prijs. Cliënten hebben zo geen enkele zekerheid dat zij hun vertrouwde verzorgende houden, meent de vakbond.
 
Zorgvuldiger
ABVAKABO FNV wijst in de brandbrief op dat gemeenten de mogelijkheid hebben om de wet zorgvuldiger in te voeren. ABVAKABO FNV heeft in juni 2006 alle raadsleden in Nederland daar nog in een uitvoerige brief op gewezen.
 
Rechten
ABVAKABO FNV roept in de brief de Noordwest Friese colleges en raden op de gebreken in de aanbesteding te repareren, meer oog te hebben voor de kwaliteit van zorg en en bij wisseling van aanbieder de nieuwe aanbieders te verplichten personeel met behoud van rechten over te nemen.
 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.