Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Britse verplegers overwegen loopbaan-switch

Bijna drie kwart van de Britse verpleegkundigen zit maanden na het afstuderen nog steeds zonder baan. Het merendeel denkt zelfs aan een andere loopbaan als het probleem langer aanhoudt.

 
Dat blijkt uit onderzoek van de Royal College of Nursing (RCN), die ruim 500 pas afgestudeerden ondervroegen. Het college spreekt naar aanleiding van de resultaten van een 'criminele verspilling van talent'.
 
Somber
De studie wees uit dat 71% van de afgestudeerde verpleegkundigen in Groot-Brittannië maanden zonder baan zit en sterkt gaat twijfelen aan de keuze om in de zorg te willen werken. Meer dan tachtig procent van de ondervraagden ziet de kans op een vaste baan somber in.
 
Te weinig geld
Oorzaak voor het probleem is volgens de RCN het financiële tekort van de National Health Services. Ook zijn er de afgelopen tijd vacaturestops geweest, met name voor pas afgestudeerde verpleegkundigen.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.