Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

CNV voorspelt ontslaggolf thuiszorg

DEN HAAG - CNV Publieke Zaak voorspelt dat veel medewerkers in de thuiszorg de komende maanden ontslagen zullen worden. De bond heeft aangekondigd gemeenten een brief te sturen met het verzoek alles in het werk te stellen om de werkgelegenheid te behouden.
CNV voorspelt ontslaggolf thuiszorg

Per 1 januari volgend jaar worden gemeenten verantwoordelijk voor het toewijzen van huishoudelijke hulp aan ouderen, zieken en gehandicapten; hulp die wordt uitgevoerd door thuiszorginstelllingen. De bedoeling is dat gemeenten alleen contracten afsluiten met thuiszorgorganisaties die een goede prijs/kwaliteit verhouding hebben. CNV Publieke Zaak verwacht dat veel bestaande thuiszorginstellingen bij de onderhandelingen buiten de boot zullen vallen.
 
Regio Rotterdam
Organisaties in de Rotterdamse regio hebben al ontslagen aangekondigd. Andere vakbonden en instellingen voor thuiszorg hebben eerder ook al gezegd veel ontslagen te verwachten.
 
Lager salaris
Staatssecretaris Ross van Volksgezondheid hoopt dat de meeste ontslagen thuiszorgwerkers weer bij andere organisaties aan de slag kunnen. De vakbonden zijn bang dat de werknemers dan genoegen moeten nemen met een lager salaris en/of slechtere arbeidsvoorwaarden.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.