Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Dieet werkt bij ADHD

Met een eliminatiedieet kunnen ADHD-symptomen bijna volledig verdwijnen. Dit blijkt uit recent Nederlands onderzoek, waarvan de eerste resultaten dit weekend gepresenteerd zijn tijdens het Congres ‘Voeding & Gedrag’ in Utrecht.

 
Het ADHD-onderzoek is deze zomer afgerond. Aan de studie namen 27 kinderen deel met ADHD. De meeste van hen hadden ook de diagnose ODD, een opstandige gedragsstoornis.
 

Gedragsverbeteringen
De resultaten van het gecontroleerde onderzoek bevestigen de conclusies van een eerdere pilotstudie. Er werd voortgeborduurd op het eerste Nederlandse onderzoek naar de invloed van een eliminatiedieet op ADHD, waarvan de uitkomsten in 2002 zijn gepubliceerd in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde. Aan deze pilot namen destijds 40 kinderen deel met ADHD. Ruim 60% van de kinderen reageerde met grote gedragsverbeteringen op het gevolgde dieet. Ook namen hun lichamelijke klachten af.

 


Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.