Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Effect nieuwste dieetrage niet bewezen

Of een laag-glycemisch dieet goed helpt om af te vallen is niet wetenschappelijk bewezen. Dat zegt voedingswetenschapper Edith Feskens van de Wageningen Universiteit.

 

Het zogenoemde Low GI-dieet is razend populair, maar er is geen enkele onbetwiste aanwijzing te vinden dat gebruikers van het dieet blijvend afvallen of dat ze minder vaak hart- en vaatziekten of kanker krijgen.
 
Publicatie
Feskens analyseerde alle beschikbare onderzoeksliteratuur over de laag-glykemische diëten voor een artikel in het wetenschappelijke tijdschrift Acta Cardiologica. Het Low GI-dieet is een rage in de Verenigde Staten, Groot-Brittanië en Australië en wint ook in Nederland razendsnel terrein, aldus Feskens.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.