Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Effect nieuwste dieetrage niet bewezen

Of een laag-glycemisch dieet goed helpt om af te vallen is niet wetenschappelijk bewezen. Dat zegt voedingswetenschapper Edith Feskens van de Wageningen Universiteit.

 

Het zogenoemde Low GI-dieet is razend populair, maar er is geen enkele onbetwiste aanwijzing te vinden dat gebruikers van het dieet blijvend afvallen of dat ze minder vaak hart- en vaatziekten of kanker krijgen.
 
Publicatie
Feskens analyseerde alle beschikbare onderzoeksliteratuur over de laag-glykemische diëten voor een artikel in het wetenschappelijke tijdschrift Acta Cardiologica. Het Low GI-dieet is een rage in de Verenigde Staten, Groot-Brittanië en Australië en wint ook in Nederland razendsnel terrein, aldus Feskens.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.

Nursing is een uitgave van Bohn Stafleu van Loghum, onderdeel van Springer Media B.V.
Voorwaarden