Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Geen griepprik voor verpleeghuispersoneel

MAARSSEN - Zorgverleners in verpleeg- en verzorgingshuizen krijgen voorlopig geen verplichte griepvaccinatie. Dat heeft minister Hoogervorst van VWS geantwoord op kamervragen van Tweede Kamerlid Gerdi Verbeet (PVDA).
Geen griepprik voor verpleeghuispersoneel

Verbeet stelde de vragen naar aanleiding van berichtgeving over de verspreiding van het griepvirus door verpleegkundigen en verzorgenden in verpleeg- en verzorgingshuizen. Besmetting met influenza veroorzaakt een fors risico voor kwetsbare ouderen en hoogbejaarden.
 
Advies
Volgens de minister behoren zorgverleners in verpleeg- en verzorgingshuizen niet tot de risicogroepen die zijn aangewezen door de Gezondheidsraad, en zijn ze daarom uitgesloten van vaccinatieprogramma's. De minster heeft de Gezondheidsraad wel gevraagd een advies te geven over het nut van vaccinatie in verband met het besmettingsrisico van bewoners. Dit advies wordt naar verwachting de komende maanden afgerond.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.