Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Gezondheidszorg is belangrijke ‘banenmotor’

MAARSSEN - De werkgelegenheid in de sector gezondheidszorg en welzijn blijft gestaag doorgroeien. In het tweede kwartaal van 2006 nam het aantal banen in zorg en welzijn toe met negenduizend tot een totaal van 1.201.000 banen.

De banengroei is de grootste kwartaalgroei in twee jaar tijd. Dat blijkt uit cijfers die het CBS eind september bekend heeft gemaakt. Het totaal aantal banen in alle sectoren tezamen groeide in het tweede kwartaal van 2006 met 83.000. De grootste toename van banen vond plaats in de zakelijke dienstverlening. Daarnaast is de gezondheidszorg een belangrijke ‘banenmotor’, aldus het CBS.
 
Zorg
Kijken we naar de cijfers van een heel jaar, dan is het aantal banen in de sector zorg en welzijn gestegen met 25.000 (juni 2005 tot juni 2006). Dat is een groei van 2,1 procent. Deze cijfers zijn gecorrigeerd voor seizoensinvloeden zoals vakantiewerk.
 

Redactie Nursing – Leonie van den Schoor

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.