Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Inspectie: dotteren in Radboud is veilig

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft goedkeuring gegeven om dotterbehandelingen in het UMC St Radboud voort te zetten. De Inspectie ziet geen reden waarom patiënten daar niet veilig gedotterd kunnen worden.
Inspectie: dotteren in Radboud is veilig

 
Op bevel van de Inspectie zijn er met het Nijmeegse ziekenhuis afspraken gemaakt over de dotterbehandelingen.
 
Onaanvaardbaar risico
Met het Catharina ziekenhuis in Eindhoven loopt de afspraak dat daar geopereerd kan worden, als dat na een dotterbehandeling nodig is. Dit ziekenhuis ligt binnen 90 minuten reisafstand van het UMC St Radboud ziekenhuis. Het St Radboud moet daarvoor eerst beoordelen of een patiënt vervoerbaar is. Wanneer een patiënt onaanvaardbare risico's loopt bij vervoer naar een ander ziekenhuis, moet het St Radboud de operatie zelf uitvoeren.
 
Noodzakelijk
Afgelopen week moest een patiënt naar het Catharina ziekenhuis in Eindhoven worden vervoerd, omdat tijdens een dotterbehandeling het noodzakelijk bleek dat de patiënt geopereerd moest worden. Deze patiënt is succesvol en zonder complicaties geopereerd.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.