Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Inspectie onderzoekt brandincident OK

RIJSWIJK - De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft een onderzoek ingesteld naar de brand waardoor donderdag een vrouw in een operatiekamer van het Twenteborg Ziekenhuis in Almelo om het leven kwam. Een woordvoerder van de IGZ zei dat zaterdag naar aanleiding van een bericht in het AD.
Inspectie onderzoekt brandincident OK


De Inspectie wil weten wat er is gebeurd en gaat na of het risico bestaat dat soortgelijke incidenten in andere ziekenhuizen voorkomen.
 
Gefixeerd
De 69-jarige vrouw die omkwam, was tijdens de operatie plaatselijk verdoofd en bij kennis. Volgens voorschrift was de vrouw gefixeerd op de operatietafel om ongewenste bewegingen te voorkomen. Toen de brand ontstond, slaagde het personeel er niet in haar te bevrijden.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.