Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Inwendige bh tegen ‘theezakjes’

AMSTERDAM – Een inwendige bh moet vrouwen afhelpen van hun ‘theezakjes’. Plastisch chirurg dr. H.P. de Bruijn van het Medisch Spectrum Twente zegt dat hij dé methode heeft ontwikkeld om dat mogelijk te maken.

 
De Bruijn heeft voor de correctie van slappe en uitgezakte borsten een, wat hij noemt, ‘inwendige bh’ bedacht. Dertig vrouwen kregen in de afgelopen drie jaar van De Bruijn zo’n inwendige bh. De medicus stelt dat hij overwegend tevreden reacties heeft ontvangen.
 
Borstlift
Het is een nieuwe manier van borstliften, waarbij een flinterdun matje van kunststof operatief ónder de huid van de borst wordt ingebracht. Het ‘polypropyleen’, een sterk materiaal dat al jarenlang wordt gebruikt in de buikchirurgie en bij het repareren van liesbreuken, geeft de borst haarnatuurlijke stevigheid terug, stelt De Bruijn. In principe kan die de rest van het leven de borsten ondersteunen.
 
Slappe theezakjes
Bij veel vrouwen die kinderen hebben gebaard en borstvoeding gaven, is op een zeker moment de fut uit de borsten, vervolgt De Bruijn. ‘Maar na zich jarenlang te hebben gestoord aan hun ’slappe theezakjes’ of zware hangborsten hebben deze dames hun gevoel van
eigenwaarde weer terug door de behandeling.’
 
Geen tennisballen
De Bruijn: ‘Hun borsten hebben na de operatie hun natuurlijke vorm, ook de symmetrie, van weer aangenomen en hun zachtheid behouden. Ze voelen niet aan als harde tennisballen zoals vaak het geval is met implantaten. Ze bewegen mee en vallen ook een beetje opzij als een vrouw op haar rug ligt, iets dat heel natuurlijk is.’
 


Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.